Joan Cañada deixa la Secretaria de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals

Es mantindrà al capdavant de la intercomarcal d'Unió a Girona

El secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals de la Generalitat, Joan Cañada, deixarà el Govern en uns dies per reincorporar-se a la seva activitat com a advocat, segons ha anunciat a través del seu bloc. La reforma local "del tot hostil amb Catalunya" que ha aprovat el govern espanyol, i la insuficient "coordinació i col·laboració institucional entre els diferents nivells d'administració, ni entre el Govern i el Parlament" són alguns dels motius que l'han fet prendre la decisió, segons argumenta Cañada, que també afegeix que es mantindrà al capdavant de la Intercomarcal d'UDC a Girona, de la qual n'és president des de gener de 2013.

Cañada va entrar en l'equip de la vicepresidenta Joana Ortega fa tres anys primer al capdavant de la Direcció General de l'Administració Local i, més tard, de la Secretaria de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals.

En el seu comunicat de comiat Cañada afirma que "la distància entre el que es vol fer i el que es pot fer sovint encara és massa gran. I la generositat i la voluntat política que el moment requereix encara falla en algunes ocasions". Destaca també la situació econòmica com un condicionant a l'hora de prendre la decisió.

Destaca la feina feta per millorar els programes europeus, i la preparació d' un nou PUOSC -Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya- "adaptat a les possibilitats econòmiques de la Generalitat i a les necessitats locals", i a nivell normatiu, amb la reforma de "governs locals, finances locals, i simplificació local".