Tossa de Mar vol rehabilitar i millorar l'accesibilitat de la Vila Vella

El consistori té previst destinar-hi uns 590.000 euros amb l'ajuda de la Generalitat

L'Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) vol rehabilitar alguns dels punts més emblemàtics del recinte medieval emmurallat Vila Vella, declarat Monument Històric Artístic Nacional des del 1931. En concret, el consistori vol millorar la plaça d'Armes, adequar la plaça Ava Gadner, millorar l'accessibilitat, els espais verds i la senyalització de tot l'espai.

La intenció és destinar-hi 589.277 euros, la meitat dels quals els aportaria la Generalitat a través del Pla de Foment Territorial de Turisme 2014. De moment, l'ajuntament ja ha aprovat concórrer a la convocatòria de subvencions d'aquest pla. Des del consistori tenen clar que la Vila Vella és "el principal reclam turístic" del municipi.

La idea compta amb el suport de l'Associació Professional d'Empresaris d'Hostaleria, la Unió de Botiguers i l'Associació de Veïns de Vila Vella. Des del consistori asseguren que la població medieval fortificada és una "de les icones més singulars" de la Costa Brava. Per això, i fins que es tiri endavant el projecte de rehabilitació, l'ajuntament ha decidit contractar dues persones del poble perquè s'encarreguin de la neteja i el manteniment de l'espai. Paral·lelament, el consistori ha comprat nova maquinària i mobiliari.


Fins ara, s'ha millorar els jardins, s'ha plantat gespa darrera de l'església de la Vila Vella, s'ha millorat la instal·lació del reg, construït petits murs de contenció amb pedres i s'ha netejat l'interior de les torres. Els dos treballadors també s'encarreguen de retirar habitualment la brossa i les deixalles de les papereres.

D'altra banda, continuant amb l'objectiu de millorar el municipi, el consistori ha aprovat recentment sol·licitar tres subvencions a la Diputació de Girona per potenciar l'educació cultural i artística del municipi i millorar la programació musical a l'estiu valorada amb 79.900 euros, una segona ajuda que busca potenciar la utilització d'energies sostenibles i aturar la pèrdua de biodiversitat, i una tercera subvenció per portar a terme actuacions en matèria forestal.