Una jornada analitza el model de prevenció i gestió de residus a la província

S’hi ha debatut el nou Pla general de Catalunya 2013-2020

L’Ajuntament de Girona va organitzar ahir al matí la jornada “Quins canvis de model de prevenció i gestió de residus calen a les comarques gironines?”, que ha tingut lloc a la sala d’actes del Centre Cívic Barri Vell-Mercadal. Durant la jornada, representants de l’Agència de Residus de Catalunya han presentat les estadístiques i els indicadors dels resultats de la gestió de residus a Catalunya durant el 2012 i han explicat les bases del nou Pla general de gestió dels residus i dels recursos de Catalunya 2013-2020. La jornada ha estat organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Girona, el Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), la Fundació Prevenció de Residus i Consum i la Comissió Promotora del Fòrum Estratègia Catalana Residu Zero.

Una de les principals novetats que recull el pla debatut és que fa una visió global de la gestió de residus, no només els residus municipals, sinó també els industrials i de la construcció, incidint principalment en la seva prevenció i gestió. Es planteja com a objectiu per al 2020 aconseguir un 60% de recollida selectiva de residus.

En el debat posterior a la presentació, a part dels organitzadors, hi van intervenir també representants dels ajuntaments de Vilablareix, de Palafrugell, de Sant Jaume de Llierca, de Celrà, de Campllong, d’Ordis, i dels consells comarcals de la Selva, del Gironès, i del Baix Empordà, així com d’entitats naturalistes del territori.