Detingut un home per cometre sis robatoris amb violència i intimidació al Gironès

L'arrestat robava els mòbils a les seves víctimes que solien ser menors d'edat

Els Mossos d'Esquadra van detenir, el 17 de febrer, a Salt, un home de 21 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Girona, com a presumpte autor de sis delictes de robatori amb violència i intimidació a diferents poblacions del Gironès.

En la majoria dels casos robava els telèfons mòbils de les seves víctimes, menors d'edat. Tres d'aquests fets van passar a Cassà de la Selva i els altres tres a Girona i Salt. El detingut, de qui consten múltiples antecedents policials, va passar el 19 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar el seu ingrés a presó. El passat 5 de febrer els mossos van tenir coneixement de tres robatoris violents, gairebé de manera simultània, a Cassà de la Selva, concretament al carrer Firal, molt a prop del centre d'estudis d'ensenyament secundari.

Tots els fets van passar pels volts de les tres de la tarda, quan dos menors i un major d'edat sortien d'estudiar. Per separat, van ser abordats i intimidats amb una arma blanca per tres joves que, amb el mateix modus operandi, els van amenaçar, retenir amb violència i intimidar amb una navalla al coll. Els lladres els van sostreure un telèfon mòbil i una calculadora. A la víctima major d'edat no li van arribar a sostreure res perquè es va resistir, però el van agredir amb un fort cop de puny.

Amb la col·laboració de la policia local de Cassà de la Selva, i gràcies a que el telèfon sostret tenia activat el sistema de localització geogràfica, la unitat d'investigació de Girona va recuperar a Arbúcies(la Selva) el terminal sostret i va detenir un home de 26 anys, de nacionalitat marroquina i veí d'aquesta població com a presumpte autor d'un delicte de receptació. Aquest detingut va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit.

Entre el 8 i el 14 de febrer es van produir tres robatoris més amb violència i intimidació a Girona i Salt. El primer, es va cometre el 8 de febrer, pels volts de les dues de la tarda, a la carretera Santa Eugènia, mentre la víctima parlava per telèfon. L'autor, que va sorprendre pel darrera a la víctima, la va agafar fort  pels cabells fins que li va agafar l'aparell.

El segon dels robatoris es va produir el 14 de febrer, pels volts de les nou del vespre, al carrer Bullidors direcció Sant Gregori. Dos homes van intimidar amb una navalla dos menors i els van sostreure els respectius mòbils i els diners de la cartera d'un d'ells.

El darrer dels robatoris va passar el 17 de febrer, pels voltants de les set de la tarda, en una botiga del carrer Francesc Macià de Salt. Un jove es va endur posat i sense pagar un xandall de la botiga. Quan el propietari el va voler aturar, el lladre el va colpejar diverses vegades al nas. La víctima va haver de ser atesa per una fractura nasal.

Poc després, el mossos van detenir l'autor d'aquest robatori en un carrer de la mateixa població. La unitat d'investigació va determinar que el detingut també havia perpetrat els cinc robatoris anteriors. La investigació no està tancada i no es descarten més detencions.

El detingut, a qui consten múltiples antecedents policials, va passar el 19 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar el seu ingrés a presó.