Detenen un menor armat a Girona per robar el mòbil a d'altres joves en ple carrer

El detingut no actuava sol i els mossos estan buscant un altre sospitós

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 10 de febrer a Girona un noi de 17 anys i de nacionalitat algerina per tres robatoris amb violència i intimidació. El noi actuava sempre acompanyat d'un altre jove (la policia sospita que també és menor) i acorralaven i amenaçaven altres nois per robar-los el mòbil. En dues ocasions van actuar armats amb una navalla i en un dels casos van ventar cops i cosses a un altre noi fins que el van fer caure a terra.

El jove va haver de ser traslladat a l'hospital Josep Trueta a causa dels cops. El jutge ha decidit que ingressi a un centre de menors. La policia manté oberta la investigació i està buscant el segon jove que actuava amb el detingut.

La policia considera que el detingut és autor de tres robatoris amb violència i intimidació que van tenir lloc els dies 8, 28 i 30 de gener a la capital gironina. El primer dels casos va tenir lloc al carrer Maluquer Salvador de Girona -a prop de l'institut de la Salle- quan la víctima es va veure sorpresa pels dos nois, que el van empènyer fins a l'entrada d'un pàrquing. Allà, amenaçant-lo amb una navalla, el van acorralar i el van obligar a donar-los el mòbil.


El segon robatori, el del dia 28 de gener, va tenir lloc a prop de l'IES Santa Eugènia. Els dos joves van acostar-se a un noi que estava assegut a un banc estudiant. Amb l'excusa de preguntar-li l'hora, cadascun d'ells es va asseure a un costat de la víctima i, mentre un li palpava la butxaca del pantaló per comprovar si duia mòbil, l'altre li va donar una bufetada que li va fer saltar les ulleres. Després, el detingut i l'altre sospitós van seguir donant-li cosses al cap i al cos fins que el van fer caure a terra i li van robar el telèfon. Els lladres van fugir corrent i el noi va haver de ser traslladat a l'hospital Josep Trueta on el van atendre per les diverses contusions.

El tercer dels robatoris va tenir lloc el 30 de gener a un portal d'un pis de ambla Catalunya de Girona, al barri de Santa Eugènia. Quan la víctima va anar per entrar a casa, es va veure abordat pels dos menors que, amenaçant-lo amb una navalla, li van exigir que els donés el mòbil. Com en els altres dos casos, les víctimes que escollien els lladres eren sempre menors.

Arran d'una investigació iniciada pels mossos de la comissaria de Girona, la policia va detenir el passat 10 de febrer un d'aquests menors. Després de passar a disposició judicial, el jutge l'ha enviat a un centre de menors. La policia manté la investigació oberta i està buscant el segon menor per detenir-lo.