Aporten al jutjat uns documents per demostrar que el president de la Diputació va mentir

El sindicat de funcionaris apunten que Giraut va prevaricar

El 17 de gener el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, va declarar als jutjats com a imputat arran d'una denúncia presentada pel sindicat CSI-F acusant-lo d'un delicte de prevaricació i un altre contra les llibertats sindicals per haver-se saltat la legalitat "a la torera" traient a Amargant les atribucions de comunicació "com a represàlia" per haver qüestionat la situació dels assessors. El sindicat creu que Giraut va actuar contra Amargant perquè és delegat sindicat i estava fent "preguntes incòmodes". 

Joan Giraut va negar les acusacions i va assegurar que havia tret atribucions a Amargant perquè li havia perdut la confiança arran dels escàndols derivats del 'cas Torramadé'. Amargant és funcionari de carrera i continua cobrant el mateix sou tot i que ja no porta les tasques de comunicació. Aquesta feina, en canvi, l'ha assumit recentment una altra persona, contractat com a càrrec de confiança.

Durant la seva declaració de més d'una hora davant el jutge, Giraut va apuntar que Amargant va entrar al registre preguntes relacionades amb els assessors l'endemà que ell li comuniqués de viva veu que li retirava les atribucions de comunicació per poder fingir que era una represàlia sindical. 

Aquest dilluns, de la mà de l'advocat del sindicat, Amargant ha entrat documentació al jutjat per demostrar que això no és així i que com a representant sindical ja va entrar escrits alertant de la situació dels assessors i càrrecs de confiança l'any 2010. "Ho vaig denunciar verbalment l'any 2008 i per escrit el 2010", ha conclòs Amargant que apunta que Giraut no va dir la veritat durant la seva declaració.