El Girona es retroba amb la victòria tretze partits després

Un gran partit dels de Javi López posa fi a la mala ratxa amb un 6-0 a favor

El Girona respira després de la contundent victòria avui a Montilivi davant el Lugo, en un partit molt intens per part del conjunt de Javi López, i en el qual han aconseguit imposar el seu ritme al llarg del partit, fent molt difícil la resposta d’un Lugo que no s’ha trobat còmode en cap moment.

El matx ha començat amb bones ocasions per part del Lugo, però de seguida s’han fet notar les ganes dels blanc-i-vermells per sortir de la nefasta ratxa de tretze partits consecutius sense guanyar que arrossegaven. Els locals han aconseguit imposar el seu ritme i a partir d’aquí, les ocasions a la porteria de Dani Mallo han estat constants. Només han fet falta vint-i-nou minuts perquè Ortuño adelantés els locals al rematar una gran centrada de Juanlu.

El joc dels gironins no tenia res a veure amb el de les darreres jornades, desplegant un futbol molt més directe i agressiu. A falta de 5 minuts pel descans, el capità, Migue, ha pujat el segon al marcador amb una bona rematada de cap en un córner.

A la tornada dels vestidors, el partit ha seguit el mateix guió. Un Girona en constant moviment i creant espais que han permès nombroses oportunitats de contraatac. Iván López, al cinquanta-vuit, ha aprofitat per marcar el que seria el gol del partit, en un gran llançament que ha entrat per l’escaire de la porteria visitant. Només quatre minuts després ha arribat el quart, en una gran recuperació d’Ortuño que Bordas s’ha encarregat de no desaprofitar.

Amb l’eufòria instal·lada a la grada pel joc desplegat per part gironina, encara hi ha hagut temps per més espectacle. Al setanta-cinc, un gran contraatac de Timor ha propiciat el cinquè, en l’intent de Pavón de protegir la seva meta i que finalment s’ha fet en pròpia porta.

Agostinho Cá, la nova incorporació, ha debutat en substitució de Juanlu al minut vuitanta. Tan sols tres minuts després, i quan el partit semblava ja mort, encara hi ha hagut temps per un últim gol de Timor, que ha fet impossible l’estirada del porter. Victòria, doncs, molt important no només a nivell esportiu sinó també anímic per a un vestuari que necessitava un cop d’aire fresc com aquest.

Fitxa Tècnica

6 - Girona FC: Becerra, Iván López, Richy (Matamala, m.61), Migue, Juncà, Chus Herrero, Timor, Juanlu (Cá, m.79), Carmona (Eloi, m.70), Gerard Bordas i Ortuño.
0 - Lugo: Mallo, De Coz, Pavón, Victor Marco, Manu, Rafa García (Iago Díaz, m.60), Seoane, Pablo Sánchez (Ivan Perez, m.55), Sergio García (Sandaza, m.67), Peña i Renella
Gols: 1-0, min. 30: Ortuño; 2-0, min.40: Migue; 3-0, min.58: Iván López; 4-0, min.62: Bordas; 5-0, min.74: Víctor Marco, en pròpia porta; 6-0, min.73: David Timor
Àrbitre: Sagüés Oscoz (Comitè Basc). Ensenya tarjeta groga al local Juanlu i al visitant Rafa García.