La Xarxa de Drets Socials de Girona marxarà contra la compra de la col·lecció Santos Torroella

La plataforma també intervindrà al ple d'avui

La Xarxa de Lluita pels Drets Socials de Girona (XDS), plataforma que agrupa una quarantena d’entitats, col·lectius, sindicats i partits polítics d’esquerres, ha convocat per avui a les set del vespre una marxa per protestar per la despesa milionària en el fons d’art Santos-Torroella i exigir que s’obri a consulta de la ciutadania la proposta d’adquisició. La marxà sortirà del centre cívic Can Ninetes, a Santa Eugènia, i avançarà fins arribar a la plaça del Vi, on un portaveu entrarà al ple municipal per intervenir en el punt 5 de l’ordre del dia. La XDS critica la despesa de 10 milions d’euros que ha de costar la compra del fons i la rehabilitació de la Casa Pastors, demana als regidors que s’hi posicionin en contra i exigeix una consulta ciutadana per ratificar un possible vot afirmatiu del ple.

Per la plataforma, una despesa d’aquest tipus no està justificada “en els moments de crisi, augment de la pobresa i retallades en els serveis socials que viu la ciutat i el país”. A més, la XDS valora que aquesta fons, d’adquirir-se, reforçaria “novament l'art i la cultura elitista assignant uns recursos econòmics que hipotecarien els comptes de la ciutat durant alguns exercicis”.

La XDS adverteix que, si el resultat de la votació és positiu, els regidors del ple s’haurien de comprometre “per radicalitat democràtica” a sotmetre aquest plantejament a Consulta Ciutadana a la ciutat de Girona. La plataforma creu que els veïns i veïnes han de “poder dir la seva sobre un tema econòmic, social, i de model cultural que és tan important pel futur de la nostra ciutat”.