L'ACA posa en servei la depuradora de Molló

Amb un pressupost de 400.000 euros està dissenyada per a tractar un cabal de 100 m3/dia

L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta de Molló, a la comarca del Ripollès. Aquesta actuació ha tingut un cost de 400.000 euros i ha consistit en una depuradora biològica, dissenyada per a tractar un cabal de 100 m3/dia.
 
L’aigua tractada es retorna al riu Ritort, conca del Ter, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora fa possible una reutilització indirecta o no planificada que contribueix a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és la setzena estació depuradora en servei a la comarca del Ripollès, juntament amb les plantes de Camprodon, Font-rubí (terme municipal de Camprodon), Nevà (Toses), Núria, Ogassa, Pardines, Planoles, Queralbs, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Setcases, Vallfogona de Ripollès i Vilallonga de Ter.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95,5% de la població catalana.