Diverses companyies voldrien connectar l'Aeroport de Girona amb el nord d'Europa

Així ho ha assegurat el director d'Aena

El director de la xarxa d'aeroports d'Aena, Fernando Echegaray, ha tret importància aquest dimarts a les males dades de gener de l'Aeroport de Girona, que ha perdut un 25% d'usuaris respecte fa un any, per constatar que aquestes estan directament lligades a la "estacionalitat més gran" que tenen aquestes instal·lacions respecte altres aeroports espanyols.

En aquest sentit, ha dit que està segur que Girona recuperarà passatgers de cara a l'estiu amb l'inici de la temporada turística i ha avançat que tenen constància que hi ha "varies companyies interessades" en connectar Girona amb ciutats del nord d'Europa, sense concretar però, ni els noms de les aerolínies ni els destins que s'estarien avaluant. Echegaray ha remarcat que Aena treballa "constanment" perquè tots els aeroports de la seva xarxa "tinguin el màxim número de passatgers, les màximes companyies operant i la màxima connectivitat". Precisament per la importància turística que té Girona, ha dit, aquest aeroport "ha d'estar ben connectat", ha afegit.

Echegaray ha fet aquestes declaracions a la premsa des de l'Aeroport de Barcelona-El Prat, després de presidir l'acte d'entrega dels Premis a l'Excel·lència en el Tracte al Passatger, que atorga per segon any en reconeixement a la tasca feta pels vigilants de seguretat al conjunt de la seva xarxa d'aeroports.

Girona perd un 25% de passatgers

L'Aeroport de Girona-Costa Brava ha tancat el gener amb 59.229 passatgers, un 25% menys que el gener del 2013. Si es comparen les dades amb els mesos de gener anteriors, les instal·lacions de Vilobí d'Onyar (Selva) acumulen pèrdues des del 2009. En canvi, el transport de mercaderies ha augmentat significativament i s'han transportat 2.890 tones, un 312% més que el gener del 2013.