Girona es bolca amb els pallassos solidaris de XaropClown

Unes quinze entitats i associacions han participat en la jornada

Durant tot aquest diumenge, el Teatre Municipal de Girona ha acollit una jornada solidària per recollir fons per l'entitat 'XaropClown, pallassos d'hospital'. Aquesta associació és una companyia de pallassos professionals que treballa animant els infants que es troben malalts i hospitalitzats a l'Hospital Josep Trueta de Girona i a altres centres sociosanitaris de les comarques gironines.

Aquest matí, nou entitats com Alma i la mar de contes, l'associació Art Crea, el col·lectiu Badem o el mag Karlus Soler han participat en la jornada oferint els seus serveis en benfici de l'entitat XaropClown. S'hi ha pogut veure titelles, contacontes, mags i també s'han fet tallers de manualitats. Segons ha explicat la directora artística i pallassa de XaropClown, Ángeles Garcia, s'han esgotat totes les 300 entrades disponibles per les activitats del matí. A més, al migdia, només quedaven unes poques entrades disponibles per a l'espectacle final de la tarda que compta amb la participació de Pallassos sense fronteres, Panettone Brothers, l'escola de circ Rogelio Rivel o Merche Ochoa i Nuria Valerio, entre d'altres.

"Aquesta és la segona vegada que fem una jornada com aquesta i el nostre objectiu és recollir fons per poder continuar la nostra feina", ha explicat Garcia. XaropClown és una entitat sense ànim de lucre que treballa amb pallassos professionals i té un pressupost anual d'uns 50.000 euros. "Tenim tres pallassos en plantilla i una petita estructura que cal mantenir, sabem que amb aquest acte no recaptarem tot el necessari però esperem cobrir part del pressupost d'aquest any que encara no tenim tancat", ha afegit. La directora artística ha assegurat que amb aquesta mena d'accions l'entitat intenta compensar el descens de les ajudes i subvencions que rebien de diverses institucions.

Anualment, XaropClown visita a més de 5.000 infants hospitalitzats a centres sociosanitaris de Girona. "A més de recollir fons, aquesta activitat ens permet donar a conèixer més la feina que fem i trobar-nos amb els nostres socis o veure els nens que vam visitar a l'hospital", ha valorat Garcia. La gran majoria dels assistents que s'han apropat fins al Teatre Municipal de Girona coneixien les tasques que realitza l'entitat i han assegurat que la jornada solidària era una "gran iniciativa". És el cas d'en Joan, un dels pares que ha portat la seva criatura a gaudir d'una activitat de música per a nadons. "El fill de la meva germana va estar ingressat i coneixem com funcionen els membres de XaropClown, vam saber de la jornada via 'Facebook' i vam decidir compartir-ho amb tots els nostres amics", ha explicat.