No hi ha manera (1-1)

El Girona no pot guanyar el Jaén a casa i continuarà, una setmana més, a la zona de descens.

Els més optimistes, que segur que són minoria, diran que el Girona continua invicte aquest 2014, que ningú ha estat capaç de tombar-lo. I tindran tota la raó del món, però els realistes, que malauradament també són per força els pessimistes, recordaran que fa dotze jornades que no guanya i que és una mica més a prop de la Segona B. Perquè passen les jornades i els gironins no troben la manera de sumar tres punts de cop que els treguin del descens. L’última victòria data del 10 de novembre. Gairebé no recordem que aquell dia el Girona va derrotar el Mirandés a casa seva (1-2).

El partit d’avui s’havia d’haver guanyat. Com fos. Era una premissa indiscutible abans de començar, però encara més quan al minut 39 el Girona s’ha avançat en el marcador. Els homes de Javi López han fet el més difícil: trencar l’empat d’un partit que estava igualat i que no havia tingut ocasions clares de gol. Gerard Bordas ha aprofitat una passada en profunditat per guanyar la lluita a Kitoko a dins l’àrea i batre René. Abans, només alguns intents d’Alfredo Ortuño havien fet moure el porter del Jaén. El davanter debutava com a titular i ha demostrat, sense recompensa, la seva fam de gol.

Això sí, les ocasions d’Ortuño han anat de més a menys. Com el joc de tot l’equip, que ha canviat de cara a la segona meitat. A la represa, el Jaén ha crescut i s’ha embalat tant com el Girona li ha permès. Els blanc-i-vermells han fet un pas enrere, han jugat amb foc i s’han cremat al minut 61. Els andalusos ja els havien avisat per mediació de Fran Machado i Jozabed i quan encara faltava mitja hora per al final han fet l’empat. Ha estat precisament Jozabed qui, aquesta vegada, no ha fallat i amb una rematada de cap ha superat Isaac Becerra (1-1).

Becerra torna a ser el millor

El porter ha tornat a brillar. I això és mal senyal. Al Jaén ja li anava bé l’empat, però tampoc no volia renunciar a la victòria, i ha buscat un 1-2 que si no ha arribat, ha estat gràcies a Becerra. El badaloní ha amargat l’existència a Jona, que ho ha intentat fins a tres vegades. Dues amb el cap, que el porter ha enviat a córner, i una amb el peu, en un xut que primer ha tocat a l’esquena de Migue i després ha desviat Becerra, que ha reaccionat bé.

A la recta final, el Girona només ha creat una doble ocasió de gol (de Juanlu i Eloi) que ha acabat als núvols. Els gironins han dit adéu a una victòria que tenien a l’abast i que no aconsegueixen des de fa tres mesos. El malalt empitjora i s’estarà una setmana més a la unitat de cures intensives de la classificació: la zona de descens.