La CUP reclama un debat obert al territori sobre el projecte d''ElBulli1846'

La formació qüestiona la tramitació de la llei que ha de permetre la seva construcció

La CUP ha reclamat que es faci un debat obert a la ciutadania del territori sobre com s'ha de concretar el projecte 'ElBulli1846', que es situarà a la Cala Montjoi de Roses i que tindrà més de 4.000 metres quadrats. La formació ha qüestionat aquest divendres, a través d'un comunicat, que el Govern hagi impulsat un projecte de llei per declarar l'interès públic d''ElBulli1846' per poder accelerar la seva construcció perquè s'ubicarà al Parc Natural del Cap de Creus. En aquest sentit, la CUP ha afirmat que comparteix crítiques que ahir va fer públiques l'entitat ecologista IAEDEN-Salvem l'Empordà al voltant de la manera com s'està gestionant la iniciativa.

La CUP ha criticat el procediment legislatiu previst, que comportarà la tramitació d'una llei específica per fer-ne possible la construcció dins del Parc Natural del Cap de Creus. Davant d'això, el diputat de la formació Quim Arrufat ha alertat que "la legislació a mida, en base a peticions privades, pot esdevenir un precedent perillós" i ha reclamat que es busquin "les fórmules necessàries per adequar el projecte a la legislació vigent i a les demandes que arriben des del territori".

Finalment, la formació ha anunciat en els propers dies obrirà una roda de contactes per socialitzar el projecte i analitzar-lo amb tots els agents implicats. Amb aquestes trobades, la CUP vol "valorar alternatives a la ubicació prevista actualment", que permetin "millorar el projecte i el seu impacte territorial".