El Punt Avui fa el salt a la televisió

El grup de comunicació arrenda les llicències de Canal Català, amb una cobertura sobre el 50% del territori català

Canal Català i El Punt Avui van arribar aquest dijous a un acord que permetrà que el grup de comunicació nascut a Girona tingui la seva pròpia televisió. A partir de l'1 de març, El Punt Avui serà l'arrendatari de les llicències de televisió de què disposa Canal Català i la previsió és que les emissions d'El Punt Avui TV comencin a finals de març. D'aquesta manera, la nova televisió tindrà una cobertura sobre el 50% del territori català, que cobreix el 80% de la seva població. El diari aprofitarà el salt a la televisió per millorar els continguts web d'El Punt Avui i d'El 9. El nou canal estarà basat exclusivament en la informació.

Segons ha pogut saber l'ACN, l'acord el van signar aquest dijous el president de l'empresa editora d'El Punt Avui, Joaquim Vidal i Perpinyà, i el propietari de Canal Català, Nicola Pedrazzoli. A partir del dia 1 de març vinent el diari serà l'arrendatari de les llicències de televisió de què disposa Canal Català i accelerarà tots els preparatius perquè, a finals de març, El Punt Avui Televisió pugui emetre la seva pròpia programació. Un cop tancades les negociacions entre els dos grups, ara l'acord i la nova graella de programació estan pendents de disposar del vistiplau del Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

Canal Català té actualment una cobertura sobre el 50% del territori del Principat de manera que cobreix el 80% de la seva població. Els nous arrendataris de les llicències, però, s'han fixat com a objectiu millorar a curt i mitjà termini les zones fosques de cobertura del nou canal.

Programació pròpia basada en la informació

La intenció és emetre programació pròpia basada en la informació i el nou canal té previst basar-se en els continguts que es generen i es comparteixen entre els diferents productes del grup durant el dia i que ara seran analitzats des d'una perspectiva televisiva. Es faran diferents gèneres informatius com entrevistes, comentaris, tertúlies i debats. Igual que al diari i en relació amb el moment que està vivint el país, també hi haurà dues seccions fixes: 'Catalunya vol viure en llibertat', pel que fa al procés nacional, i 'Catalunya vol viure amb dignitat', pel que fa a la situació social.

Tot i que inicialment el gruix d'actualitat es concentrarà en la franja de vespre-nit (amb diferents espais que s'aniran anunciant en les properes setmanes), els continguts informatius hi seran presents durant tot el dia no només a través d'espais temàtics (culturals, esportius i econòmics...) sinó també a través dels titulars d'actualitat que s'hi podran veure permanentment -i que es compartiran en els webs d'El Punt Avui i El9- i pels butlletins informatius que hi haurà cada hora.

Com que El Punt Avui TV serà un canal basat exclusivament en la informació, els seus continguts els dirigiran els directors periodístics dels dos diaris del grup: Xevi Xirgo (director d'El Punt Avui) pel que fa a les informacions d'àmbit general, i Emili Gispert (director d'El 9), pel que fa als continguts en matèria esportiva.

Millora de la pàgina web

La incorporació dels continguts televisius, que provocarà alguns canvis en l'organigrama del grup, suposarà alhora una millora per a les pàgines web dels productes del grup, en especial per a les edicions digitals d''El Punt Avui' i de l'esportiu 'El 9', ja que la majoria de continguts que s'emetin per aquest nou canal televisiu estaran a disposició, en alguns casos en directe, per als lectors i subscriptors que segueixen per internet les informacions que produeix aquest grup de comunicació.

Segons s'explica en un comunicat al qual ha tingut accés l'ACN, El Punt Avui considera aquest acord un pas més en la seva aposta estratègica de futur que li permetrà fer front amb més garanties als reptes del sector de la comunicació.