Reparteixen productes higiènics a unes 1.200 famílies amb pocs recursos de la Selva

L'acció s'emmarcada dins del projecte 'Salut i Crisi'

Aquest dijous a Santa Coloma de Farners (Selva) s'ha donat el tret de sortida oficial del repartiment de productes d'higiene personal i de la llar. Aquesta iniciativa es troba dins del projecte 'Salut i Crisi' que porta a terme el Consorci de Benestar Social de la Selva.

La campanya consta de dues parts; en primer lloc, es distribuiran productes higiènics de primera necessitat a unes 1.200 famílies amb pocs recursos de la Selva com per exemple: gels, raspalls de dents, bolquers, detergents o draps. Paral·lelament, també es repartiran diversos ajuts d'urgència social que ajudaran els ajuntaments a pal·liar l'impacte de la crisi en les famílies. "Es tracta d'una iniciativa a tres anys vista i aquest 2013 comptem amb una subvenció de la Diputació de Girona de 68.254 euros", ha puntualitzat Boldú.

"El repartiment el realitzarà cada municipi en funció de les necessitats bàsiques de les famílies, comptem amb uns 1.000 'quids' - unes 17.000 unitats- i pot ser que es faci més d'una entrega a una mateixa família", ha afegit la responsable d'Atenció Primària del Consorci.

Boldú també ha subratllat "la transversalitat" d'aquest projecte que, més enllà d'oferir aliments a les famílies en situació de vulnerabilitat, aporta una altra ajuda totalment imprescindible. "En la iniciativa hi intervenen diversos agents com el Dipsalut, el Consorci i les entitats del tercer sector", ha afegit la responsable que ha destacat la importància de treballar conjuntament per aconseguir una feina més efectiva.