Els usuaris de la línia Portbou-Barcelona es queixen de 'retards sistemàtics'

S'han reunit amb Ricard Font per exposar-li les problemàtiques

Els usuaris de la línia de tren Portbou-Barcelona es queixen de retards constants en el seu dia a dia, que van entre els 5 i 10 minuts, i de parades inexplicables a punts com ara Fornells de la Selva o Maçanet de la Selva. Segons la seva portaveu, Marian Riembau, no entenen per què els combois s'han d'aturar aquí i quan ho pregunten els revisors els diuen que és perquè hi ha semàfors o limitacions de velocitat que els obliguen a parar.

Així li han exposat al secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, durant la reunió que han mantingut aquest matí al tren en direcció a Barcelona. La petició la va fer la plataforma per buscar solucions al problema. També s'han tractat temes com ara les tarifes. Font els ha assegurat que es mantindrà congelat el preu de l'abonament durant aquest 2014. 

Aquesta plataforma va néixer per defensar els drets dels usuaris del tren com a servei públic de transport. Un dels aspectes que més van denunciar van ser els retards provocats per les obres del TAV.