L’Auditori de Girona tanca l’any amb un augment d'espectadors

La programació estable de l’Auditori aconsegueix incrementar un 10,12% la seva ocupació l’any 2013

L’Auditori de Girona organitza per encàrrec de l’Ajuntament de Girona la programació musical de la ciutat. Una programació estable de concerts dividida en dos períodes al llarg de l’any: de gener a juny i de setembre a desembre. S’ha fet balanç de la programació estable realitzada al llarg de l’any 2013 i el resultat són unes xifres molt positives, que superen la previsió inicial que s’havia estimat en un 65% d’ocupació.

L’any 2013 s’ha assolit una ocupació del 69,44%, i l’any 2012 es va tancar amb una xifra d’ocupació del 63%. Comparativament, l’any 2013 s’ha incrementat l’ocupació en 6,38 punts, que traduït en percentatge representa un augment del 10,12% d’assistents que varen passar per l’Auditori l’any 2013.

L’Auditori vol fer incís en aquestes xifres, ja que dins el context actual i en relació a d’altres Auditoris del nostre país, són unes xifres destacables. La qualitat i l’excel·lència artístiques són en cada temporada els eixos principals de la programació, i el públic ho valora demostrant una bona resposta en els concerts de l’Auditori i un creixent interès cap a les activitats i projectes organitzats per l’equipament. Les línies de programació també s’han orientat en la captació de nou públic, fet que també queda recollit en l’augment de l’ocupació.

Al llarg de l’any 2013 han passat pels escenaris de l’Auditori de Girona artistes tan renombrats com Valery Gergiev amb l’Orquestra del Teatre Mariinsky, Il Giardino Armonico, Michael Nyman, el nou espectacle d’Adrià Puntí, Chucho Valdés, Escolania de Montserrat entre molts altres. S’han iniciat nous projectes com ara la Cobla del Futur, el Cicle Girona Coral i s’ha continuat apostant fort per la Jove Orquestra Auditori de Girona.

L’Auditori ha fet un pas endavant i s’ha consolidat com un equipament musical de referència en el nostre país. Aquestes xifres són el resultat del reconeixement rebut per part del seu públic, un any on també ha obtingut el reconeixement dels professionals del sector ja que l’Auditori de Girona ha estat guardonat amb el Premi ARC 2013 en la categoria de millor programació de teatres i auditoris.