Sant Martí de Llémena nomena els germans Roca fills adoptius

La família és originària d'aquest poble del Gironès

L'Ajuntament de Sant Martí de Llémena (Gironès) ha acordat nomenar els germans Joan, Josep i Jordi Roca Fontané fills adoptius del municipi. Així mateix, també es nomenaran els seus pares, Josep Roca Pont i Montserrat Fontané Serra, fills predilectes. És una decisió que s'ha pres per ple com a reconeixement a la trajectòria que ha portat El Celler de Can Roca a ser considerat el millor restaurant del món "sense renunciar ni als seus orígens ni a la memòria de les generacions de la família dedicades a l'hostaleria".

L'ajuntament considera que els coneixements heretats dels seus pares han contribuït considerablement a situar els tres germans Roca al capdavant de la cuina mundial. A més, a la moció destaca especialment que aquesta trajectòria d'èxit s'hagi aconseguit sense que ells, amb la seva cuina d'avantguarda, ni els seus pares, tots dos de Sant Martí de Llémena, hagin perdut mai de vista les seves arrels i la vinculació amb l'entorn més proper.

La moció destaca que el nomenament és "per la seva contribució a donar a conèixer casa nostra al món i per fer-ho amb una modèstia i una senzillesa que hauria de ser exemple per a tots".

Els pares dels germans Roca són originaris de Sant Martí de Llémena, on les seves famílies tenen un llarg historial relacionat amb el món de la hostaleria. Josep Roca és de Can Reixach, que actualment encara funciona com a restaurant, i Montserrat Fontané, de Can Batista. Segons reconeix el consistori, va ser la mare la que va transmetre l'ensenyança de cuinar "amb respecte, afecte i generositat", uns valors que també són els que ara han fet que el consistori vulgui distingir els membres de la família. Està previst que l'acte de reconeixement se celebri el proper mes de març.