Uns lladres esbotzen la porta d'una benzinera de Saus i s'emporten la màquina de tabac

Els Mossos activen un dispositiu especial arran del degoteig de casos similars dels darrers dies

Els Mossos d'Esquadra estan investigant qui hi ha al darrera dels robatoris constants que estan patint les benzineres de la demarcació. Només en els darrers quinze dies han tingut lloc quatre casos similars a estacions de servei de la Pera (Baix Empordà), Riudarenes, Vilobí d'Onyar (tots dos a la Selva) i el darrer d'aquesta matinada a Saus, a l'Alt Empordà. En aquest període també hi va haver un intent frustrat a una benzinera de Palol de Revardit (Pla de l'Estany), on els lladres no van aconseguir arrencar la màquina de tabac.

En tots els casos hi ha un mateix denominador comú: els lladres actuen de matinada, esbotzen la porta de l'establiment aprofitant que està tancat i s'enduen la màquina de tabac a pes.

Aquest ha estat el mateix 'modus operandi' que han usat els delinqüents que aquesta matinada han actuat a una benzinera de Saus, situada al punt quilomètric 7 de la GI-623. Novament, aprofitant que l'establiment estava tancat, els lladres han forçat la persiana, han trencat el vidre i han marxat amb la màquina de tabac com a únic botí.

Un dispositiu especial

Arran del repunt de robatoris amb força a benzineres de la demarcació, els Mossos d'Esquadra han activat un dispositiu especial per atrapar els lladres, que fins i tot se sospita que podrien formar part d'una única banda que estaria al darrera de tots els casos.

El dispositiu consisteix en intensificar el patrullatge -ja sigui amb cotxes logotipats o amb agents de paisà- i també augmentar el nombre de controls a peu de carretera. Paral·lelament, els agents de l'Àrea d'Investigació Criminal de Girona han recollit proves i estan analitzant les gravacions de les càmeres de videovigilància de les benzineres que, en alguns casos, han registrat imatges dels lladres en plena feina.