La Policia Local de Llagostera salva un home de 36 anys amb un desfibril·lador

El veí va donar l'avís al sofrir un inici d'infart

Els fets han passat aquesta passada nit quan una patrulla de la Policia Local de Llagostera, que estava realitzant tasques de seguretat ciutadana, ha estat requerida per un ciutadà que es queixava d'un fort dolor ambdominal.

Els agents desplaçats han sol·licitat una ambulància del SEM i mentre esperaven, l'home, de 36 anys, ha perdut el coneixement. Els agents han comprovat que no respirava ni tenia pols i immediatament han activat el protocol d'emergència fent ús del desfibril·lador (DEA) mòbil que porten al vehicle policial i aplicant un massatge cardio-respiratori fins que l'home ha recuperat la consciència. Quan l'ambulància del SEM ha arribat, el personal sanitari ha estabilitzat l'home i l'han traslladat al parc hospitalari Martí Julià de Salt on ha quedat ingressat.

Llagostera disposa de dos desfibril·ladors mòbils en dos vehicles policials i tres més de fixes situats a l'exterior de la Plaça Catalunya, al CAP de Llagostera i al Pavelló municipal d'esports. Els aparells formen part del programa 'Girona, territori cardioprotegit' impulsat des de l'organisme Dipsalut de la Diputació de Girona.