Assacs no aprova que el Boli Blau de Banyoles el gestioni el Consell Comarcal

Ho qualifica de "martingala legal"

L'Assemblea de Treballadores i Treballadors d'Acció Social (Assacs) ha qualificat de "martingala legal" el fet que el Consell Comarcal del Pla de l'Estany hagi decidit assumir la gestió del servei socioeducatiu Boli Blau, situat al barri de la Farga de Banyoles. El president del consell, Jordi Xargay, signava divendres passat un decret en aquest sentit després que l'empresa adjudicatària renunciés a fer-se'n càrrec.

Segons Assacs aquesta decisió intenta "tapar les constants pífies en les quals van incórrer en el passat concurs". El centre ha estat objecte de polèmiques per l'acomiadament d'una treballadora després que destapés un presumpte cas d'abusos sexuals.

Per això, Assacs considera que el fet d'assumir amb personal propi el servei del Boli Blau "no tapa l'acomiadament del tot irregular" de la treballadora esmentada.


L'entitat recorda que "tot plegat ve com a represàlia per haver denunciat els presumptes abusos sexuals d'en Quim Homs, ex President de Creu Roja al Pla de l'Estany, i tot el que es va anar destapant en el procés d'instrucció del cas per part dels Mossos d'Esquadra".

Segons Assacs el Consell Comarcal "ha admès implícitament que totes les actuacions administratives realitzades tenien com a finalitat acomiadar" aquesta treballadora, "nyap que ara intenten arreglar destinant personal propi a gestionar el servei". I es pregunten: "Quin projecte o servei retallaran per poder dedicar recursos propis al Boli Blau?".

També discrepen de la voluntat dels responsables del consell de tancar la polèmica quan "a dia d'avui no han mostrat cap intenció de resoldre la situació laboral" de la treballadora acomiadada i "mantenen el servei del Boli Blau tancat". Una altra pregunta qüestiona perquè "l'empresa que va quedar en segona posició" al concurs d'adjudicació del Boli Blau "no passa a gestionar" el servei.

Assacs considera una "llàstima" que el fet d'internalitzar la gestió d'un equipament socioeducatiu, anteriorment externalitzat, sigui per "una represàlia, una rectificació improvisada i un nyap sobre un nyap anterior" i no per "un procés de reflexió política".

Finalment, l'entitat es mostra disposada a seguir "lluitant" perquè es readmeti la treballadora i "en contra de la impunitat de l'expresident de Creu Roja, Quim Homs". També per "acabar amb les formes de clientelismes existents a Banyoles" que a Assacs es denuncien "des del mateix principi del procés".