Una cigarreta podria haver iniciat l'incendi mortal a Empúriabrava

La mare de la víctima, una anciana de 80 anys, va ser qui va alertar els veïns

Els Mossos d'Esquadra investiguen si una cigarreta va ser l'origen de l'incendi mortal en una casa de la urbanització d'Empuriabrava. El foc es va declarar ahir al vespre, pels voltants de tres quarts de nou, en un habitatge del carrer Puigmal. La víctima mortal, un home de 55 anys, estava en una habitació posterior de la casa, que té una entrada independent, i que és on van començar les flames. L'incendi va calcinar completament l'habitacle i el fum es va estendre per la resta de l'habitatge.

La mare de la víctima, una anciana de 80 anys, va ser qui va sortir a demanar ajuda als veïns. La dona ha passat la nit en un hotel del municipi i rep assistència psicològica i per part dels serveis socials. Els Bombers van rebre l'avís del foc ahir al vespre, quan passaven tres minuts de tres quarts de nou. Fins quatre dotacions es van activar per anar a apagar les flames, que van afectar una habitació que té entrada independent de la principal. Al seu interior era on es trobava la víctima mortal, un home de 55 anys, que va patir cremades molt greus.

Els Bombers van rescatar la víctima, ja inconscient, de dins l'habitacle. Tot i que els efectius sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van intentar fer-li maniobres de reanimació, la víctima no va respondre i va morir al mateix lloc. L'aixecament del cadàver es va fer pels voltants de la una de la matinada, un cop el jutge ho va disposar.

Els Mossos d'Esquadra investiguen ara quin seria l'origen de l'incendi. En espera de tancar la investigació, una de les hipòtesis que pren més força és que una cigarreta fos la causa del foc mortal. De fet, la víctima era fumador habitual i es podria haver adormit amb una cigarreta encesa, que hauria pres part del mobiliari i hauria originat les flames.

L'incendi va calcinar completament l'habitacle posterior de la casa, i el fum va afectar la resta de l'habitatge. Qui va alertar del foc va ser la mateixa mare de la víctima, una anciana de 80 anys, que va sortir al carrer a demanar ajuda als veïns.

Extingit en mitja hora

Els Bombers van extingir el foc en poc menys de mitja hora (a les 21.15h l'incendi es donava per apagat). A més d'ells, fins a la casa també s'hi van desplaçat dues unitats del SEM, patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Policia Local de Castelló d'Empúries (que tenen la comissaria a tocar d'aquest carrer).

La casa es troba al número 238 A del carrer Puigmal, situat ben bé a l'entrada de la marina residencial d'Empuriabrava venint per la C-260. L'habitatge, d'una sola planta, està al mig del carrer, flanquejat per d'altres a banda i banda.

L'anciana de 80 anys, que es va quedar al carrer mentre arribaven els efectius d'emergències, va rebre en un primer moment atenció per part del SEM. Tot i això, no va caldre traslladar-la a cap centre hospitalari. L'Ajuntament de Castelló d'Empúries i la Policia Local l'han reallotjada, de moment, en un hotel de la població.

Ahir al vespre, la dona ja va rebre suport psicològic i el consistori també li donarà assistència a través dels serveis socials. A quest matí, l'anciana, acompanyada per una patrulla d'agents, ha anat fins a la casa per recollir-hi algunes pertinences.