Més de 150 activitats als equipaments culturals de Girona durant el primer semestre

L'ajuntament destina 224.000 euros del pressupost a aquesta programació

L'Ajuntament de Girona ha presentat aquest matí la programació cultural per al primer semestre del 2014 als museus, biblioteques i equipaments culturals. Destaca que, comparat amb l'any passat, l'oferta incorpora una trenta d'activitats més gràcies a l'esforç que ha fet el consistori.

El pressupost del 2013 era de 186.000 euros i aquest any arriba als 224.000 euros. A més, segons ha remarcat l'alcalde, Carles Puigdemont, el 93% de les activitats són gratuïtes.

Destaca una exposició temporal a la Casa Masó sobre l'arquitectura pública durant la Mancomunitat, una mostra sobre el paper de les dones en el món del cinema o sessions de lectura i creació en família a les biblioteques de Girona.

Per al primer semestre de l'any, l'ajuntament ha programat un total de 152 activitats, trenta més que durant el mateix període de l'any passat. Segons ha destacat l'alcalde, Carles Puigdemont, s'ha fet una aposta per diversificar la programació. "La finestra cada vegada és més gran i pot entrar més gent a consumir cultura a la ciutat", ha manifestat Puigdemont, que remarca que és una programació "de qualitat i amb un 93% d'activitats gratuïtes".

L'alcalde ha dit que, contràriament al que es pensa i al que passa en d'altres indrets, en època de retallades el consistori està apostant per la cultura. Per això, aquest any ha augmentat "sostingudament" el pressupost destinat a les activitats que s'ofereixen en museus, biblioteques i equipaments culturals de la ciutat. Concretament, s'ha passat dels 186.677 euros del primer semestre del 2013 als 224.211 euros d'aquests primers sis mesos.

Les propostes més destacades

Alguns dels principals atractius que presenta l'extensa programació són les sessions de lectura i creació en família i el cicle de xerrades sobre viatges a la carretera que es fan a les biblioteques municipals o les activitats al voltant dels projectes Bòlit_Idees i Talent i Bòlit Pensament, del Bòlit-Centre d'Art Contemporani. També destaquen les set exposicions i el taller de talla de fusta de l'Escola Municipal d'Art, o el cicle de conferències sobre política i pensament de l'Escola Municipal d'Humanitats.

Pel que fa a l'àmbit patrimonial, els museus de la ciutat enriqueixen la programació cultural del primer semestre amb una sèrie de propostes per a tots els públics: les exposicions 'La dimensió desconeguda: pioneres del cinema' -dedicada a les dones il·lustres que s'han dedicat al setè art-, 'Girona i la sardana' al Museu d'Història de la Ciutat i 'Masó: arquitectura pública duran la Mancomunitat' són algunes de les més destades. També cal assenyalar el cicle de conferències 'Dones, jueves i sàvies'; els cursos sobre Alfred Hitchcock, sobre cinema fantàstic i sobre Quentin Tarantino al Museu del Cinema o els itineraris 'Guerra Civil, exili i franquisme' i 'La Girona pecadora'.

La programació de les activitats dels equipaments i serveis culturals municipals completa el programa d'arts escèniques i de música de la ciutat, que s'havia presentat anteriorment.