ERC de Girona impulsa espais de debat mensuals per tractar l'actualitat de la ciutat

La iniciativa s'ha batejat amb el nom 'Pensant Girona'

ERC de Girona, sense representació a l'ajuntament des de les passades eleccions municipals, ha impulsat un projecte per poder debatre i aportar idees sobre temes que afecten directament la vida de la ciutat i els gironins. A partir del febrer i amb una periodicitat mensual, organitzen uns espais de debat que han batejat amb el nom de 'Pensant Girona'.

"Pensar vol dir ocupar-se de les persones i també crear, i sota aquestes premisses volem fer actes que siguin útils per a la ciutadania i que ens serveixin per vestir la Girona republicana que volem", ha explicat l'alcaldable d'ERC, Maria Mercè Roca. La voluntat dels republicans és convidar personalitats que tinguin experiència sobre el tema que es tracti i puguin aportar idees a partir de les seves vivències. Al seu torn, el partit també aprofitarà per exposar el plantejament que té sobre cada tema.

La primera sessió, sobre oci nocturn

La primera sessió serà el dimarts 18 de febrer a dos quarts de vuit del vespre a la Casa de Cultura, i es dedicarà a l'oci nocturn i com es fa compatible amb el descans dels veïns. Segons ha avançat Roca, s'hi convida l'expresident del districte de Gràcia, Ricard Martínez, el director del postgrau de Resolució de Conflictes Públics de la UdG, Xavier Pastor, i el regidor de Turisme de Lloret de Mar, Jordi Orobitg.

Segons ha detallat l'alcaldable, són persones que poden aportar idees perquè, en els casos de Martínez i Orobitg, han viscut a les seves poblacions problemes derivats de l'oci nocturn i han hagut d'impulsar mesures per gestionar-ho. A aquest debat, a més, també es reservarà una 'fila 0' i es convidarà tant les associacions de veïns que critiquen les molèsties dels locals i com també els empresaris. "Sabem que aquestes dues parts han parlat pràcticament zero i volem propiciar un debat entre tots", ha manifestat l'alcaldable.

"Veient casos més greus com els de Barcelona o Lloret i escoltant com s'ho han fet podem explicar que hi ha solucions", ha reflexionat Martí Terés, membre de l'executiva local del partit, que creu que l'ajuntament va actuar amb "precipitació" quan va variar ampliar l'horari de tancament de les terrasses pocs dies després de començar a aplicar la normativa. Terés, però, reconeix que és un tema que "no té fàcil solució".

Altres temes que es tractaran en futures sessions del 'Pensant Girona' tindran a veure amb la sostenibilitat, la cultura com a motor i dinamitzador econòmic, l'urbanisme o la nova ciutadania.