Cau una roca de grans dimensions a la C-17 a les Llosses

L'esllavissada s'ha produït pels volts de les set del matí

Una roca de grans dimensions juntament amb d'altres de més petites han caigut pels volts de les set del matí a la C-17 al seu pas per les Llosses (Ripollès) en sentit nord. Un vehicle ha quedat afectat però no hi ha hagut ferits. Segons ha informat el Consell Comarcal del Ripollès, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha enviat un avís a les vuit del matí per informar de l'esllavissada, que ha afectat un carril i ha obligat a donar pas alternatiu.

La caiguda de les roques s'ha produït al punt quilomètric 85, molt a prop on quatre membres d'una família van perdre la vida el desembre passat quan la furgoneta on viatjaven va sortir de la via i després va caure al riu Ter. L'esllavissada ha tingut lloc pels volts de les set del matí i no ha causat ferits, tot i que ha afectat un vehicle que circulava per la via en aquell moment. Els operaris hi estan treballant per enretirar els fragments alhora que es dóna pas alternatiu.

Les roques han caigut en un punt fatídic d'aquesta via, just al quilòmetre 85 on un matrimoni i els dos fills que viatjaven en una furgoneta van morir el desembre passat després de xocar contra la tanca exterior de la carretera i precipitar-se al riu Ter. Els alcaldes de les Llosses i Ripoll ja van exigir millores a la C-17 i van mantenir una reunió amb representants de la direcció general de Carreteres, acompanyats també del president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira. Posteriorment, la Generalitat va anunciar que preveia reforçar els senyals del límit de velocitat, establert en 80 km/h, així com l'encàrrec a la concessionària de la carretera -Cedinsa- d'un estudi de seguretat entre el tram de les Masies de Voltregà i Ripoll per establir les mesures més adients.

Aquest dimecres, l'alcalde de les Llosses, David Serrat, ha explicat que no preveuen demanar més informació sobre l'esllavissada d'avui ja que entenen que és un punt on "s'hi està treballant contínuament" i l'únic lloc de la carretera on hi poden haver despreniments de roca. En tot cas, ha afegit l'alcalde, és competència de la concessionària.