Detinguda una segona persona pels aldarulls en l'acte de suport a Aziz Tarhzout

La policia ja el tenia identificat i l'han arrestat aquest matí

La Policia Municipal de Girona ha detingut aquest dimarts una segona persona relacionada amb els aldarulls i les agressions a agents durant la manifestació de suport a l'activista de la PAH expulsat. Els fets van passar la nit del 15 de gener a la plaça del Vi, quan un grup de manifestats va increpar i agredir quatre agents, dos dels quals van haver d'agafar la baixa per la gravetat de les lesions.

Després dels incidents, la policia ja va arrestar un dels presumptes autors de les agressions als agents. Aquest matí s'ha produït la segona detenció. Una patrulla ha reconegut el jove pel carrer i l'ha arrestat. Es tracta d'Enric A.C, de 25 anys i veí de Girona, amb antecedents per robatori amb violència. La Policia Municipal de Girona ha detingut aquest matí una segona persona relacionada amb els aldarulls del passat 15 de gener, durant una improvisada manifestació de suport a Aziz Tarzhout, activista de la PAH que acabava de ser expulsat al Marroc per estar en situació irregular.

La primera detenció va arribar poc després dels aldarulls. Els agents van arrestar un jove de 25 anys i veí de Palafolls, Eloi V. S., com a presumpte autor dels delictes de desordres públics, lesions i atemptat als agents de l'autoritat. Aquest dimarts, una patrulla s'ha creuat pel carrer amb un altre jove que la policia ja tenia identificat com a presumpte autor de les agressions als agents i l'ha detingut. Es tracta d'Enric A. C., també de 25 anys i veí de Girona, a qui la policia atribueix els mateixos delictes que al primer detingut. Segons ha informat la policia, té antecedents per robatori amb violència. El jove es troba a les dependències dels Mossos d'Esquadra a l'espera de passar a disposició judicial.

La policia considera que Enric A. C. és autor, conjuntament amb l'altre detingut, de les agressions a dos dels quatre agents que es van veure implicats en els fets. Es tracta de les agressions més greus que va patir la patrulla que va anar a donar suport als dos policies que custodiaven l'edifici de l'ajuntament. Un dels agents va rebre un cop al cap i va haver de rebre punts de sutura i l'altre va rebre cops de peu al coll mentre estava estès a terra. Els dos agents encara estan de baixa.