Tres detinguts per robar dins de vehicles a l'entorn de l'Hospital de Figueres

Dos dels lladres són menors d'edat

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres joves, dos dels quals menors, després que hi hagués un degoteig de robatoris a l'interior de cotxes aparcats pels voltants de l'hospital de Figueres. Després de rebre diverses denúncies, els agents van intensificar les rondes a la zona per intentar atrapar-ne els autors.

Diumenge de la setmana passada, a primera hora de la tarda, una patrulla va veure un noi, a qui ja havien emmanillat altres vegades per cometre aquest tipus de delictes. Les seves sospites es van confirmar quan, després de seguir-lo a distància, van veure com ell i els dos menors que l'acompanyaven van trencar els vidres d'un cotxe i van començar a robar tot el que van poder de l'interior.

Aquests últims dies, els mossos de Figueres van començar a rebre diverses denúncies per part de propietaris de cotxes que s'havien trobat els vehicles amb els vidres trencats i l'interior tot regirat. Tots els afectats havien aparcat pels voltants de l'hospital de Figueres i, per això, els agents van decidir muntar un dispositiu per frenar aquest degoteig de robatoris.


El diumenge 12 de gener, una patrulla que voltava per la zona va veure un jove de 20 anys. Eren cap a les tres de la tarda. El noi, que anava acompanyat de dos menors, és un conegut de la policia, que ja l'havia detingut altres vegades. Precisament, per haver comès robatoris a interior de vehicle.

Els agents van decidir fer-li un seguiment discret, tant a ell com als altres dos. Les seves sospites es van confirmar al cap de poca estona. La patrulla va veure com el grup anava de dret cap a una zona on hi havia diversos cotxes estacions. De sobte, el jove es va treure un objecte contundent dels pantalons i, amb ell, va esberlar el vidre d'un dels vehicles. Mentrestant, els dos menors anaven vigilant que no s'apropés ningú.

El noi, un cop va poder accedir a dins del cotxe, va anar traient tot allò que va poder del seu interior i ho anava passant als dos menors. Va ser aleshores quan els mossos van decidir intervenir. La patrulla va poder detenir el jove de 20 anys i un dels menors. L'altre va sortir corrents. Però com que tots dos menors eren germans, els agents no van trigar a identificar-lo.

El jove de 20 anys ha quedat en llibertat amb càrrecs a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. Pel què fa als altres dos, el cas ha quedat en mans de la fiscalia de menors, que els ha de citar a declarar.