Es manté activada la prealerta per fortes ventades a l'Alt Empordà

També es manté la prealerta pel fort onatge a la zona de l'Empordà

Protecció Civil manté activada aquest dilluns la prealerta del pla Procicat per fortes ventades, de més de 90 km/h, que afectaran la meitat sud de Catalunya i l'Alt Empordà al llarg d'aquest dilluns i primera hora d'aquest dimarts. Així mateix, es manté la prealerta del pla Inuncat pel fort onatge al litoral empordanès també fins aquest dimarts. Protecció Civil demana extremar la precaució en les zones que es poden veure afectades per les fortes ratxes de vent i demana que no s'accedeixi als punts del litoral afectats per la mala mar.

Segons les darreres previsions del Servei Meteorològic, s'esperen onades superiors als 2,5 metres (maregassa) al Cap de Begur i al nord del Cap de Creus durant avui i fins demà al migdia, amb mar de fons del nord.

D'altra banda, hi ha previsió de nevades des d'aquest dilluns i fins dimecres a l'extrem nord-oest del país i, en aquest sentit, continua activada la prealerta del pla Neucat. es preveu que les nevades deixin gruixos de més de 5 centímetres a cotes superiors als 600 metres a les comarques de la Val d'Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, la neu afecta aquest dilluns al migdia sis carreteres a la zona del Pirineu. En cinc carreteres és obligatori circular amb cadenes. Són la C-28 de Naut Aran a Vaquèira, la C-142b de Vaquèira a Pla de Beret, la BV-4243 entre Castellar del Riu i Rasos de Peguera, la BV-4031 de Castellar de n'Hug a la Molina i la BV-4025 a Fígols. També, la BV-4024 està tallada de Bagà a Coll de Pal a causa de la neu.