Miguel Poveda encisa Girona amb 'Íntimo'

Més de 800 persones han assistit al concert

'Íntimo'. Aquest és el nom del concert que l'artista badaloní Miguel Poveda ha ofert aquest dissabte a Girona. Un títol que defineix a la perfecció la seva nova proposta musical, intimista i personal. El 'cantaor' ha pujat sobre l'escenari de l'Auditori de Girona acompanyat només d'una guitarra, un piano i la seva reconeguda veu.

"Feia temps que no estava a Girona fent música, vull mostrar-vos varies parts, valgui la redundància, que formen part de mi com artista, músic o com a ésser humà", ha explicat l'artista. L'espectacle s'ha dividit en dos grans blocs, del cante tradicional a les cobles, i ha encisat al públic assistent que ha felicitat reiteradament l'artista durant tot el concert.
La nit ha començat amb sons poètics de la mà de temes com 'Para la Libertad', 'Donde pongo la vida' o 'El poeta le pide a su amor', entre d'altres. D'aquesta manera, Poveda, ha anat desgranant durant l'espectacle cançons tant conegudes com 'Cantiñas', 'Minera', 'Seguirilla' o 'La sena del tiempo'. A grans trets, el concert s'ha dividit en dues parts que, al mateix temps, reflecteixen la personalitat i els gustos del reconegut 'cantaor' català.

Durant la primera part, l'artista ha estat acompanyat pel guitarrista Jesús Guerrero i ha ofert alguns dels temes més representatius del flamenc, 'bulerías', 'cantiñas' i 'seguidillas'. A més, els assistents també han pogut gaudir d'algunes de les cançons incloses dins del seu darrer treball, 'ArteSano', que ja ha aconseguit ser Disc d'Or. Posteriorment, a la segona part, el badaloní ha estat acompanyat pel pianista Joan Albert Amargós, amb el qual ha interpretat algunes coples i ha recorregut els temes més importants del flamenc des del seu punt de vista personal i renovador amb 'Solo de amargos' o 'Vente tu conmigo'.

El mateix Poveda ha començat el concert afirmant que "feia temps que no visitava Girona". "Feia temps que no venia per aquest auditori a fer música, vull mostrar-vos diverses parts, valgui la redundància, que formen part de mi, del que sóc com artista, músic, 'cantaor' o el que vulguin dir". Si més no, com a ésser humà", ha reflexionat. Tot seguit, el reconegut cantant ha afirmat que té "una especial predilecció i afició a la poesia" i, per aquest motiu, les primeres cançons del concert han estat relacionades amb aquest món. "Em sento feliç de poder compartir aquesta petita part de poetes i cant flamenc, i, bé, el que vagi sorgint, oi mestre? estem íntims", ha assegurat.

Durant tot el concert, els més de 800 assistents han aplaudit fervorosament cada una de les cançons. A més, han felicitat a crits l'artista tot assegurant que era "un gran del flamenc". "M'encanta, sempre l'escolto quan em poso a dormir", explicava tot rient la Rosa, una de les assistents al concert. "El seguim des de fa anys, hem anat a veure'l a molts concerts i aconsegueix crear afició pel flamenc entre persones que mai s'ho havien plantejat", ha comentat un altre dels espectadors. "És brillant, m'agrada moltíssim, la seva veu és espectacular i en un concert d'aquestes característiques encara brilla més", ha ressaltat la Maria, una altra de les espectadores.

El concert, ha començat amb un quart d'hora de retard perquè l'afinador de piano que havia de deixar l'instrument preparat s'ha oblidat d'assistir a l'acte i els organitzadors han hagut de fer mans i mànigues per trobar un altre afinador a Girona que pogués realitzar la feina a temps. Un petit entrebanc divertit que, finalment, s'ha pogut solucionar sense conseqüències.