Detenen un membre de la PAH Girona per expulsar-lo del país

La CUP denuncia que la detenció ha estat "del tot irregular"

La CUP de Girona s’ha posicionat en contra de la detenció, aquest matí, d’Aziz Tarhzout, membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Girona. La formació ha denunciat l’intent d’expulsar de l’Estat espanyol Tarhzout sense cap control judicial, i ha criticat que l’operació policial "ha estat del tot irregular". Per això la CUP s’ha solidaritzat amb el detingut i n’ha reclamat la "llibertat immediata".

En aquest sentit, la CUP ha recordat que l’ordre d’expulsió de Tarhzout, deguda al fet que no ha pogut accedir al permís de residència després de nou anys a Catalunya, no és ferma i ha criticat l’intent d’expulsar-lo sense esperar la celebració del judici que hi ha previst el proper 21 de gener.

Per tal de pressionar la subdelegació del govern espanyol a Girona i el Cuerpo Nacional de Policía, diputats i regidors de la CUP estan enviant peticions a ambdues instàncies reclamant que es permeti Tarhzout participar en el judici en què defensarà el seu dret a la residència ‘legal’ al país.

Finalment, la CUP ha anunciat que participarà en la concentració de suport a Tarhzout que s’ha organitzat per avui mateix a les 19h al punt de trobada de la Rambla de Girona, i ha fet una crida a la ciutadania gironina a participar-hi.

Oposició d'ICV

El grup municipal d'ICV-EUiA a Girona també ha mostrat el seu ferm rebuig a la detenció i procediment d'expulsió d'Aziz així com reiterar el rebuig a la llei d'estrangeria que atempta contra els drets humans. "L'Aziz és català, aquest és també el seu país i és indigne que se'l faci fora" ha declarat Núria Terés que ha insistit en que "per nosaltres cap persona és il·legal, volem que l'Aziz es quedi a casa i que es derogui d'una vegada per totes aquesta maleïda llei d'estrangeria".

Terés també ha volgut posar en valor que l'Aziz "és un activista social, una persona que ha lluitat pels drets i per una vida millor per a tothom des de la PAH" i ha fet arribarla solidaritat de la coalició ecosocialista a tots els amics i amigues de l'Aziz i especialment als companys i companyes de la PAH.