Presó per a l'home que va intentar matar-ne un altre d'un tret a la cara

Fiscalia, defensa i acusació particular han arribat a un acord

Fiscalia, defensa i acusació particular han pactat una pena de 2 anys i mig de presó per a Mohamed Ouhnine, l'home que va intentar matar-ne un altre disparant-li un tret a la cara amb un revòlver en una benzinera de Llagostera (Gironès) el 6 de maig del 2012.

Ouhnine s'enfrontava a 8 anys i mig de presó per un delicte d'intent d'homicidi i un altre de tinença il·lícita d'armes. Li han rebaixat la pena perquè es va entregar a les autoritats i va confessar els fets i, a més, ha reparat el dany a la víctima amb un acord extrajudicial que es va fer al país d'origen, al Marroc. L'advocat de la defensa, Carles Monguilod, demana que surti en llibertat perquè ja ha estat 1 any i 8 mesos en presó provisional.

El processat, Mohamed Ouhnine, ha admès que el migdia del 6 de maig del 2012 va disparar un tret a la víctima, amb qui feia dies que tenia discussions per motius que es desconeixen.


Segons ha reconegut l'acusat, cap a dos quarts d'una del migdia estava a la benzinera del supermercat 'Bon Preu' de Llagostera. Aleshores, es va creuar amb la víctima, amb qui ja s'havia barallat el dia abans. La disputa va anar pujant d'intensitat i va derivar en un forcejament. Quatre persones van intervenir i, d'entrada, els van aconseguir separar.

Tot i això, agressor i víctima es van tornar a embrancar en la baralla. Va ser llavors quan l'acusat va treure un revòlver del calibre 22. La víctima va intentar subjectar l'arma pel canó però el processat, aprofitant que tenia la víctima a poca distància, va apuntar l'arma en direcció a la cara i va disparar.

La bala li va travessar la mà i va quedar incrustada a la cara de la víctima, que va necessitar una intervenció quirúrgica perquè li extraguessin el projectil. També va precisar sutura i tractament mèdic. Com a conseqüència, ha perdut sensibilitat a la galta esquerra i té una cicatriu de tres centímetres a la cara. A més, també té una cicatriu de la mateixa mida a la mà.

Per això, fiscalia i acusació particular, exercida per la lletrada Verónica Lahoya, demanaven que condemnessin Ouhnine a 8 anys i mig de presó, 7 per intent d'homicidi i 1 any i mig per tinença il·lícita d'armes. La defensa, en canvi, demanava 1 any i 3 mesos de presó per un delicte de lesions imprudents i per tenir un revòlver sense la llicència necessària.

Després de l'agressió, l'autor del tret va fugir del lloc dels fets, però quatre dies després va anar als Jutjats de Girona amb el seu advocat i es va entregar voluntàriament.

El cas ha arribat a judici aquest dimecres a la secció quarta de l'Audiència de Girona. L'acord entre les tres parts ha consistit en aplicar-li atenuants que han permès rebaixar-li la condemna. Concretament, li han aplicat un atenuant de confessió, perquè es va entregar, i un altre de reparació del dany perquè segons ha admès la víctima ja ha estat indemnitzat per l'acusat. La quantitat que ha cobrat es desconeix perquè ha estat en un acord extrajudicial.

Fiscalia, acusació particular i defensa demanen ara una pena de 2 anys i mig de presó, 1 any i mig per intent d'homicidi i 1 any per tinença il·lícita d'armes. A més, demanen que l'acusat no es pugui apropar a menys de 500 metres de la víctima durant 10 anys.

El lletrat de la defensa, Carles Monguilod, també ha demanat que deixin sortir ja en llibertat a Ouhnine perquè ja ha complert 1 any i 8 mesos de presó. Segons Monguilod, només li queden per complir 10 mesos del segon delicte que es podrien commutar per una multa o l'Estat el podria indultar. La sala haurà de resoldre.