Unes 700 persones caminen contra la MAT a Santa Coloma de Farners

Dissabte, la plataforma No a la MAT Selva va organitzar amb èxit una apagada de l'enllumenat públic

Durant aquest cap de setmana, Santa Coloma de Farners s'ha convertit en l'epicentre de la lluita per aturar la MAT. Aquest diumenge, unes 700 persones d'arreu de les comarques gironines han participat en la caminada popular que reclamava l'aturada del projecte. Un dels portaveus de la plataforma No a la MAT, Xavier Amat, ha subratllat que l'assistència ha superat "totes les expectatives" i que valoraven "molt positivament" l'afluència de ciutadans i el reconeixement que estan adquirint arreu de les comarques gironines. "Cada cop ens donen més suport noves entitats i organitzacions municipals d'arreu de la demarcació, és una alegria veure que el nostre treball està obtenint alguns resultats", ha assegurat.

La caminada d'aquest diumenge ha estat de caire lúdic i els participants han penjat des del castell de l'ermita de Farners una pancarta de deu metres on es podia llegir "Gegants més grans hem vist caure, No a la MAT". Dissabte, l'organització va realitzar una apagada de l'enllumenat públic d'una de les places de Santa Coloma de Farners per donar a conèixer les seves reivindicacions. "Va ser un acte molt emotiu", ha recordat Amat. Des de la plataforma tenen clar que seguiran lluitant contra la MAT. "És una línia tòxica silenciosa, no la necessitem per a res, no fa falta i només s'està construint per poder especular amb l'energia i vendre-la a altres països", ha assegurat el portaveu.

El moviment continuarà amb les seves mobilitzacions reivindicatives. De moment, ja estan previstes més apagades els dissabtes 18 i 25 de gener que es compaginaran amb debats i concerts.