Es manté l'alerta del pla per contaminació al mar pel pesquer enfonsat a les Illes Formigues

L'empresa asseguradora començarà aquest dijous les tasques de reflotament de l'embarcació

Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya (Camcat) després que aquest dimecres al matí s'hagi mig enfonsat un vaixell pesquer a les Illes Formigues, al Baix Empordà. A conseqüència de l'enfonsament hi ha hagut un vessament lleuger de combustible, que des de Protecció Civil es dóna pràcticament per solucionat. A més es descarta que hi pugui haver noves fuites. La companyia d'assegurances s'ha fet càrrec de les tasques de reflotament de l'embarcació Nuevo Río Verde, que començaran aquest dijous al matí.

Segons Protecció Civil, personal d'una empresa de submarinistes de Palamós, contractats per la companyia asseguradora de l'embarcació, han estat prenent fotografies i estudiant les característiques del lloc del sinistre aquesta tarda per analitzar si hi havia més risc de fuita, fet que finalment s'ha descartat, i per planificar el reflotament.


Les tasques de treure el vaixell de sota l'aigua començaran aquest dijous al matí, i s'utilitzarà un globus inflable. Un cop s'hagi realitzat la maniobra, un remolcador durà l'embarcació fins al port de Palamós.

De la mateixa manera, l'asseguradora corre a càrrec de les tasques per reflotar una barca auxiliar que els pescadors del vaixell mig enfonsat utilitzaven per llençar les xarxes de pesca, i que han fet servir per arribar a les Illes Formigues quan han patit la incidència. Es dóna el cas que a prop de les illes aquesta barca auxiliar també ha naufragat, i s'ha enfonsat completament.