La taca de combustible del pesquer enfonsat a les Illes Formigues no arribarà a la costa

L'armador s'encarregarà del reflotament de l'embarcació

Salvament Marítim no preveu que la taca de combustible del pesquer enfonsat aquest matí a les Illes Formigues arribi a la costa ni que suposi un risc per a la població. L'embarcació Sirius de Salvament Marítim, amb base al port de Palamós, la Policia Local del municipi i els voluntaris de Protecció Civil de Palafrugell estan fent un seguiment de l'evolució de l'eliminació de la taca, que s'està deixant evaporar fins que un inspector de Capitania Marítima valori si s'ha d'acabar batent amb les hèlix de les embarcacions.

Protecció Civil manté l'alerta del pla Camcat de manera preventiva i els ajuntaments de Palamós i Palafrugell també han activat els seus plans d'emergències municipals.

La Salvamar Sirius de SASEMAR continua retirant objectes i l'armador s'encarregarà les tasques del reflotament de l'embarcació. A més, el Grup d'Actuacions Especials Subaquàtic dels Bombers de la Generalitat també s'ha incorporat a les tasques de gestió de l'emergència amb la seva pròpia embarcació.


Protecció Civil de la Generalitat manté en Alerta el Camcat fins al reflotament de l'embarcació, l'eliminació de la taca de fuel i l'assegurament dels dipòsits per contenir la fuita. Protecció Civil de la Generalitat està en contacte permanent amb els ajuntaments de Palamós i Palafrugell, Capitania i Sasemar.

El pesquer 'Nuevo Río Verde, de 19 metres i amb base al port de Sant Feliu de Guíxols, s'ha enfonsat aquest dimecres al voltant d'un quart de vuit del matí ales Illes Formigues i ha perdut part del carburant. El set tripulants del pesquer han estat rescatat il·lesos per una altra embarcació.


© ACN