Els Reis Mags omplen Girona d'il·lusió i màgia

Carles Puigdemont demana a Ses Majestats que l'any vinent la cavalcada gironina sigui retransmesa arreu de Catalunya

Milers de persones han omplert els carrers i balcons de Girona aquest diumenge a la nit per veure la cavalcada dels Tres Reis Mags. Ses Majestats, que han repartit 1.500 quilos de caramels aptes per a celíacs, han avançat lentament en una cavalcada sense incidents que ha durat més de dues hores i que ha recorregut el centre de la ciutat. Paral·lelament, els patges han recollit centenars de cartes i xumets.

Durant el discurs final, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha demanat a els Tres Reis que ajudin al consistori perquè l'any que ve la cavalcada de Girona, que arriba a la seva seixantena edició, pugui ser retransmesa arreu de Catalunya per TV3.

Tot i que la cavalcada ha començat força puntual, al voltant de dos quarts de set de la tarda d'aquest diumenge, les carrosses de Ses Majestats han avançat lentament pel centre de Girona. Milers de persones, menuts i no tant menuts, s'han reunit als carrers i balcons de la ciutat per saludar a Ses Majestats i cridar a ple pulmó la cançó dels Tres Reis d'Orient. Enguany, l'ampliació de 400 metres del recorregut pel carrer Emili Grahit ha permès esponjar els assistents i evitar grans aglomeracions. A més, com a novetat, el consistori ha incrementat el dispositiu de seguretat i diversos agents de la Policia Municipal de Girona i patges han vigilat les carrosses per evitar possibles ensurts o accidents.

La cavalcada s'ha desenvolupat sense incidències més enllà d'una senyora d'edat avançada que ha necessitat ajuda mèdica després d'entrebancar-se. Els Tres Reis d'Orient han començat el recorregut travessant el pont per sobre el riu Onyar mentre retronaven focs d'artifici. Aquest ha estat l'únic moment de la cavalcada en què els preparatius han fallat, l'organització ha tingut problemes a l'hora d'encendre els focs. Posteriorment, els Reis han pujat a les seves carrosses i han passat pel carrer Migdia, Emili Grahit, Balmes, Joan Maragall, la plaça Pompeu Fabra fins a Jaume I, pel carrer Sant Francesc i travessant la Plaça Catalunya fins arribar a la plaça del Vi.

Ha estat davant de l'Ajuntament de Girona que els Tres Reis d'Orient s'han dirigit a la població. Aquest any, el rei negre, Baltasar, ha estat l'escollit per saludar els infants. " Com a nens i nenes heu de fer tres coses: la primera és no dir tant que no, aprendre a dir que sí; la segona és saber ajudar i la tercera és aprendre a superar els petits problemes que teniu", ha assegurat el rei, mitjançant el seu traductor. "És molt important que us ho passeu bé i que ho feu sentir al vostre entorn, que feu que els altres s'ho passin bé", ha recordat. Com és habitual, Ses Majestats han demanat a tots els infants que vagin a sopar i dormir aviat.

D'altra banda, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha aprofitat el seu discurs de benvinguda per demanar als Tres Reis d'Orient que ajudin el poble de Girona perquè l'any vinent la cavalcada de la ciutat pugui ser retransmesa per tot Catalunya mitjançant TV3. "Si els puc demanar un favor és que aquesta cavalcada de Girona, que és una de les més boniques, la pugui veure tothom l'any vinent aprofitant que es celebrarà que fa 60 anys que la Confraria de Jesús Crucificat - Manaies de Girona s'encarrega d'organitzar aquest esdeveniment", ha apuntat.

Durant el recorregut, els patges han recollit centenars de cartes i xumets. Gran part dels assistents eren veïns de la ciutat de Girona, tot i que també s'han apropat ciutadans d'arreu de la demarcació, veïns de Barcelona o de la Catalunya Nord. Durant aquest diumenge a la tarda i nit, els Reis d'Orient han passat per una cinquantena de cavalcades d'arreu de la demarcació