Moren tres gironins en un accident de trànsit a Brasil

El consistori no té previst realitzar cap acte oficial i desconeix quan es podran repatriar les víctimes

L'Ajuntament de Girona ha volgut expressar el seu "més sentit condol" a la família i els amics dels gironins morts aquest divendres en un accident de trànsit al Brasil. En una nota, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha declarat que es tracta d'una "pèrdua trista i especialment sentida que ha commocionat la ciutat".

La tinenta d'alcalde del consistori, Marta Madrenas, ha subratllat que l'ajuntament està a disposició dels familiars per acompanyar-los en aquests moments "tant difícils" i per ajudar-los en qualsevol "tràmit o cosa" que necessitin. En principi, el consistori no té previst realitzar cap acte oficial en record a les víctimes i desconeix quan es podran repatriar els cossos. Les víctimes van ser quatre persones, tres d'elles gironines, que van patir un accident de trànsit al quilòmetre 42 de la carretera federal BR-101 que recorre part de la costa brasilera.

Segons van informar diversos mitjans locals del Brasil, el sinistre va succeir quan els joves que viatjaven en un vehicle llogat intentaven fer un avançament i van xocar frontalment contra un camió. Tres de les víctimes eren gironines. Lluis R. B., de 35 anys, que era al Brasil perquè volia muntar-hi un negoci. Arnau F.F., de 34 anys, que mantenia una perruqueria al Barri Vell de Girona i Sara M.R. de 29 anys. La quarta víctima era Alma B.K.N., de 29 anys, que havia estudiat a la Universitat de Girona i tenia doble nacionalitat, espanyola i brasilera.

"La notícia ha commocionat la ciutat, al tractar-se primer de persones joves i en segon terme per ser-nos molt pròximes i viure estretament vinculades a Girona", ha lamentat l'alcalde gironí. Per la seva banda, Madrenas ha afegit que es tracta "d'una pèrdua molt sentida" i ha volgut subratllar que el consistori dóna suport a tots els familiars i amics en qualsevol "necessitat" que tinguin. En principi, l'ajuntament no té previst realitzar cap acte oficial en record a les víctimes i desconeix quan es podran repatriar els cossos dels tres joves gironins.

Aquest dissabte, desenes de curiosos es paraven davant de la perruqueria que una de les víctimes regentava al Barri Vell de Girona. Al terra de l'entrada de l'establiment es podien veure diverses flors- majoritàriament roses vermelles- que familiars i amics hi havien deixat. A més, les flors anaven acompanyades de targetes en record a la personalitat d'una de les víctimes, Arnau F.F., de 34 anys.