Les Cavalcades de Reis reforcen la seguretat per evitar possibles accidents

L'ampliació del recorregut de les rues com la de Girona o Lleida és una altra de les novetats d'enguany

Les Cavalcades de Reis arriben enguany amb un reforç de les mesures de seguretat per evitar accidents com el que es va produir l'any passat a Màlaga, en què un nen de 6 anys va morir atropellat per una carrossa mentre recollia caramels.

En aquesta edició, en algunes Cavalcades com la de Barcelona o la de Manresa no es llençaran caramels des de les diferents carrosses dels Reis com fins ara, sinó que es farà només des dels últims vehicles de la rua, i les carrosses de Tarragona es reforçaran amb faldons de fusta. Una altra novetat que s'ha incorporat en rues com la de Girona o la de Lleida és l'ampliació del seu recorregut per evitar aglomeracions del públic.

També, Protecció Civil ha recomanat que els infants no s'enfilin a cap lloc per veure millor la Cavalcada i aconsella que es duguin a coll.

L'organització de la Cavalcada de Reis de Girona ha decidit allargar 400 metres més el seu recorregut. D'aquesta manera i a diferencia dels anys anteriors, la Cavalcada arribarà fins al carrer Emili Grahit per girar seguidament al carrer Balmes i enllaçar amb Joan Maragall. El propòsit de la nova mesura és evitar l'acumulació de públic, sobretot tenint en compte que la Cavalcada cau en diumenge i la ciutat rebrà públic de tota la demarcació.

Així mateix, l'edició d'enguany ha reforçat la seguretat de les persones assistents. Per aquest motiu, s'han aprovat noves mesures en el Pla d'Autoprotecció per minimitzar els riscos de l'activitat i concretar l'organització i l'actuació en cas d'emergència en coordinació amb la Policia Municipal. Algunes de les mesures són, per exemple, situar davant de cada roda de les carrosses dels Reis Mags d'Orient un patge que vetlli perquè cap persona pugui prendre mal en el moment de recollir caramels. També, la Cavalcada d'aquest any comptarà també amb un espai a la plaça del Vi per a ciutadans amb mobilitat reduïda.