Detenen un lladre violent a Riells i Viabrea després d'assaltar una víctima

La víctima ha hagut de ser operada a causa de les ferides

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta matinada un home de 33 anys poc després d'haver protagonitzat un assalt violent a una casa d'una urbanització de Riells i Viabrea (Selva). El lladre ha entrat al domicili forçant la porta principal cap a la mitjanit, quan el matrimoni que hi viu ja dormia. El marit, però, ha escoltat sorolls i s'ha aixecat. Llavors, s'ha encarat amb el lladre i aquest l'ha colpejat diverses vegades amb un pal.Poc després, el delinqüent ha marxat de la casa sense botí. La dona ha alertat la policia i, una hora més tard, els mossos han trobar el lladre amagat a pocs de l'entrada de la urbanització. A causa de les ferides, la víctima ha hagut de ser operada i està a l'hospital.

Els fets han passat quan faltaven pocs minuts per a la mitjanit d'aquest divendres. Un home de 33 anys de nacionalitat marroquina i veí de Riells i Viabrea ha entrat forçant la porta a una casa d'una urbanització de la mateixa població.

A dins, el matrimoni que viu a la casa estava dormint, però l'home s'ha despertat en sentir sorolls. Quan l'home s'ha trobat amb el lladre dins de casa seva s'hi ha encarat i el lladre li ha respost a cops de pal. Poc després de l'agressió, el lladre ha marxat de la casa amb les mans buides.

Ràpidament, la dona ha trucat al 112 alertant dels fets i els Mossos d'Esquadra s'han adreçat al lloc dels fets i han iniciat una recerca del delinqüent. Cap a la una de la matinada, els agents l'han localitzat amagat a escassos metres de l'entrada de la urbanització. Els mossos han pogut recuperar un ganivet que l'home havia llençat abans de ser enxampat.

El lladre, que acumula diversos antecedents per delictes similars, ha quedat detingut per un delicte de lesions i un altre de robatori amb violència en casa habitada. Pel que fa a la víctima, a causa de les ferides ha hagut de ser traslladat a l'hospital on l'han operat.

De la investigació policial dels fets es fa càrrec la Unitat Territorial d'Investigació de Girona, qui diumenge passarà el detingut a disposició dels jutjats de Santa Coloma de Farners.