Mor un segon treballador ferit en l'explosió a Sant Joan les Fonts

L'accident va tenir lloc el passat 12 de desembre i es trobava en estat crític

L'operari de 50 anys que va quedar ferit crític per l'explosió d'una caldera en una empresa a Sant Joan les Fonts (Garrotxa) el 12 de desembre, ha mort com a resultat de les ferides que va patir. Fonts de l'hospital de la Vall d'Hebron, on va ingressar amb cremades i un traumatisme cranioencefàlic, han confirmat que el treballador va morir divendres. És la segona víctima laboral de l'explosió, un treballador de 41 anys i veí d'Olot va morir el mateix dia de la deflagració.

Un tercer treballador també va quedar ferit greu i va ingressar a l'hospital Josep Trueta de Girona, on el van intervenir d'urgència. El sinistre va passar cap a la una de la nit a l'empresa de subproductes carnis Sysfeed.

L'explosió va afectar cinc treballadors; un d'ells va morir a l'acte, dos van quedar ferits de gravetat i els altres dos van sortir-ne il·lesos. Inicialment, els dos operaris amb ferides greus van ingressar a l'hospital Josep Trueta de Girona, però a un d'ells el van traslladar de seguida a l'hospital de la Vall d'Hebron perquè li tractessin les cremades greus i el traumatisme carnioencefàlic que li havien causat l'explosió.


Després de quinze dies ingressat a l'hospital, el treballador no ha pogut superar les ferides i va morir la nit de divendres a dissabte, segons ha avançat El Punt Avui i ha confirmat l'hospital de la Vall d'Hebron. La deflagració ha provocat dues víctimes mortals.

L'accident laboral es va produir el 12 de desembre de matinada a l'empresa de subproductes carnis Sysfeed, situada al Pla de Begudà, al terme municipal de Sant Joan les Fonts (Garrotxa). La deflagració es va produir mentre els operaris feien tasques de manteniment en una de les calderes de vapor que hi ha a l'empresa, l'antiga Grefacsa i que forma part del grup Sysfeed. Segons els primers indicis, però, la caldera que va esclatar no era la que estaven manipulant, sinó una altra que hi havia a la mateixa nau i que aparentment funcionava amb normalitat.

Com a conseqüència de l'explosió, el sostre d'uralita de la nau on estaven les calderes també va quedar afectat.