Avaluen si suspendre de forma definitiva la recerca de l'ultralleuger

Els serveis d'emergència han pentinat per quart dia zones de terra i mar per l'àmbit de Begur

Els equips de rescat han abandonat amb la caiguda del dia la recerca de l'ultralleuger que va desaparèixer diumenge passat, 22 de desembre, després d'enlairar-se des de l'aeròdrom de Pals (Baix Empordà). A bord hi viatjaven una monitora, de 48 anys i veïna de Torroella de Montgrí, i un alumne, de 43 anys i veí de Barcelona, que ja porten quatre dies desapareguts.

Mossos d'Esquadra, Bombers i efectius estatals han buscat aquest dijous per la zona de Begur, pentinant el litoral amb patrulles terrestres i també amb mitjans subaquàtics. Una de les hipòtesis és que l'ultralleuger caigués al mar. Els equips de rescat decidiran aquest divendres si continua l'operatiu de recerca.

En el dispositiu de recerca hi treballen conjuntament efectius del grup subaquàtic del GRAE dels Bombers de la Generalitat amb el suport de dos dotacions terrestres, efectius dels Mossos d'Esquadra amb la seva unitat subaquàtica, un helicòpter per poder fer supervisió aèria de la costa i efectius subaquàtics de la Guàrdia Civil. La zona de recerca es concentra des de les Illes Medes fins a la zona de Begur, però després d'un altre dia de recerca infructuosa, els efectius han abandonat la búsqueda quan s'han quedat sense llum del dia.

Des de dilluns la recerca per mar s'ha intensificat, perquè una de les hipòtesis és que l'ultralleuger caigués al mar. Entre d'altres, els equips de rescat es basen en dues pistes que consideren fonamentals. Per una banda, les trucades de diversos testimonis que haurien vist un aparell similar per la zona de les Illes Medes, i per l'altra, la informació que s'ha obtingut del mòbil d'un dels tripulants.

Arran de la desaparició de l'aparell, diverses persones van trucar al 112 alertant que diumenge havien vist un ultralleuger d'aquestes característiques sobrevolant les Medes pels voltants d'un quart de dues de la tarda (l'hora en què se situa la desaparició). A més, a les 13.18 h el mòbil d'un dels tripulants rebia senyal de l'antena de l'Estartit, cosa que situa l'ultralleuger en aquesta zona.