Les fortes ventades assoleixen els 137 km/h a Portbou

El risc per forts vents es mantindrà al nord de Catalunya

Les ventades de les darreres han bufat amb una intensitat de més de 90 km/h en algunes comarques de Tarragona i de la Catalunya Central i l'Alt Empordà.

Les ratxes més destacades al llarg de la nit s'han registrat a Portbou on han arribat als 137 km/h, Vila-rodona, amb 102 km/h, Monistrol de Montserrat (101 km/h, Font-rubí (100 km/h) i Constantí (92 km/h). Protecció Civil ha activat a primera hora d'aquest matí l'alerta del pla Procicat per la reactivació de fortes ventades a les comarques de Tarragona i la Catalunya Central i a partir d'aquest migdia les ventades tindran més incidència al Pirineu i Prepirineu.

De fet, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, el risc per forts vents anirà disminuint a les comarques de la Catalunya Central, Barcelona, Tarragona i Terres de l'Ebre i l'afectació es reduirà a les comarques pirinenques i prepirinenques.

Protecció Civil demana precaució davant les fortes ventades que afecten el país i que es tingui cura de les activitats lliures, sobretot a l'alta muntanya.