La Diputació ajuda 2.841 escolars gironins a aprendre a nedar

Els beneficiats de la subvenció, que puja a 39.000 euros, provenen de 86 centres educatius de 63 municipis

Un total de 2.841 escolars de les comarques gironines s’han pogut beneficiar, aquest curs 2013-2014, de la subvenció del programa «Neda a l’escola», de la Diputació de Girona. La subvenció es gestiona per mitjà dels centres educatius, 86 en total, que estan repartits en 63 municipis de la demarcació. La subvenció concedida puja a 39.000 euros.
 
La subvenció que s’ha atorgat a cada centre escolar és de 300 euros per grup (classe). En algunes escoles, aquesta quantitat s’ha doblat o triplicat en funció del nombre de línies. Així, en total han estat 138 grups els beneficiats d’aquest ajut de la institució provincial, els quals pertanyen a un total de 86 centres educatius públics de les vuit comarques gironines.
 
Els centres beneficiats pertanyen a 63 municipis diferents. Així, per exemple, en el municipi de Banyoles han resultat beneficiades cinc escoles (Casa Nostra, La Draga, Pla de l’Ametller, Baldiri Reixac i Can Puig). Cadascuna ha rebut un ajut per a dos grups, a excepció del primer centre, que només n’ha rebut per a un. Per tant, la subvenció atorgada a les cinc escoles és, en total, de 2.700 euros.
 
El vicepresident segon i diputat de l’Àrea de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social, Xavier Soy, va manifestar la seva satisfacció d’aquesta campanya, que és la primera vegada que es fa, perquè “facilita als joves la pràctica de l’esport, i en concret els ajuda a poder aprendre a nedar”. A més, Soy va voler recordar que amb la campanya també es busca “ajudar les famílies, rebaixant el cost dels cursos de natació, i, paral·lelament, ajudar les mateixes piscines cobertes”.
 
L’àrea d’Esports, responsable de la campanya, ja ha manifestat la seva intenció d’incrementar la partida econòmica de cara a la nova convocatòria. Però, a més, després de la bona acollida de la primera edició, vol mirar d’ampliar els criteris d’ajut per arribar a tantes escoles com sigui possible.