Llagostera recollirà l'orina de gos i en farà compost orgànic

És l'únic municipi gironí que participa en aquest experiment que es fa a diferents punts de Catalunya

L'Ajuntament de Llagostera ha instal·lat dos aparells, anomenats Urban Dog Nature, per a la recol·lecció de l'orina dels gossos. Eviten les taques i les pudors a les parets i al mobiliari urbà i contribueixen a fer compost orgànic. Concretament, s'han instal·lat a dos indrets del municipi -al carrer Olivereta i a l'avinguda Gironès- per a un període d'un any en el marc d'una prova pilot que es fa a diferents municipis de Catalunya.

Aquest poble del Gironès és l'únic que hi participa de les comarques gironines, juntament amb Caldes d'Estrac, la Selva del Camp, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Vilassar de Dalt, Lliçà d'Amunt, Palma de Cervelló i Sant Pere de Ribes.

Els Urban Dog Nature és un enginyós sistema que conté una base amb restes vegetals de poda que, barrejat amb els nutrients de l'orina dels gossos recollits, es converteix en compost orgànic per fertilitzar parcs i jardins. El compost vegetal absorbeix l'orina i neutralitza les olors amb un procés natural 100% ecològic tal com han explicat els responsables de l'empresa.

Els aparells disposen també d'un recipient per deixar-hi els excrements de les mascotes canines. A Llagostera se n'han instal·lat dos, al carrer Olivereta -situat al nucli antic- i a l'avinguda Gironès. La prova pilot durarà un any.