Absolt l'acusat d'assaltar nou prostitutes i diversos clients d'un bordell a Girona

El processat s'enfrontava a 41 anys de presó

El Jutjat Penal Número 3 de Girona ha absolt per manca de proves l'acusat d'assaltar en grup un pis que funcionava com a prostíbul a la ciutat. El robatori va tenir lloc a finals d'octubre del 2009, quan tres homes van entrar a l'habitatge armats amb navalles i esprais. Els lladres van amenaçar les nou prostitutes i clients que hi havia a dins i els van robar tot allò que van poder. Per assegurar-se la fugida, van marxar deixant les víctimes tancades amb clau.

Dels tres suposats lladres, només un es va asseure a la banqueta dels acusats (un segon detingut va ser expulsat del país i el tercer era menor en el moment dels fets). Ara, el jutjat l'ha deixat lliure de càrrecs perquè cap prova l'incrimina. L'assalt al prostíbul de Girona va tenir lloc en plena matinada del 31 de desembre del 2009. Cap a dos quarts de cinc de la nit, tres homes armats amb navalles i esprais van entrar al bordell (un pis situat al carrer València de la ciutat). Al seu interior, en aquells moments, hi havia nou persones, entre clients i prostitutes.

Els assaltants, que es tapaven la cara amb màscares i bufandes, van intimidar-los a tots ells i van robar tot allò que van poder. Entre el botí que es van endur del saqueig hi havia diversos telèfons mòbils, un ordinador portàtil i diners en efectiu. Abans de marxar, i per assegurar-se la fugida, el grup va deixar tancats clients i prostitutes amb clau en una de les habitacions.

Per aquests fets, els Mossos d'Esquadra van detenir tres persones, a qui es considerava els integrants de la banda. De totes maneres, només un d'ells, Mohamed B., s'ha acabat asseient a la banqueta dels acusats. El segon detingut va ser expulsat del país abans que el cas arribés a judici i, pel què fa al tercer, el cas es va derivar a la fiscalia de menors (perquè quan els mossos el van enxampar encara no havia complert els 18 anys).

Mohamed B. s'enfrontava en total a una pena de 41 anys de presó. El fiscal li imputava una carretada de delictes; en concret, un de robatori amb violència i intimidació i nou més de detenció il·legal. Durant el judici, l'acusat va negar tots els càrrecs. El processat també va assegurar que eren terceres persones els qui l'havien incriminat.

Ara, el jutjat penal l'ha absolt de tots els càrrecs. Bàsicament, perquè no hi ha cap prova directa que l'incrimini. Segons recull la sentència, no hi ha cap testimoni que l'hagi reconegut amb rotunditat (només una prostituta el va assenyalar a la roda de reconeixement, i encara amb dubtes). A més, el jutjat també subratlla que al pis "no es va trobar cap empremta de l'acusat".

Dos imputats més, també absolts

A més de Mohamed B., al cas també hi havia imputats dos homes més. En aquest cas, no perquè haguessin pres part a l'assalt, sinó perquè haurien revenut un dels telèfons mòbils que es van robar del prostíbul. El fiscal els hi imputava un delicte de receptació i demanava per a cadascun una pena de 2 anys de presó.

La sentència del jutjat penal, però, també els deixa lliures de qualsevol càrrec. I és que, segons recull l'escrit, no hi ha "cap prova directa" que acrediti que els dos homes coneixien "la procedència il·lícita" del telèfon mòbil que van revendre.

La sentència no és ferma i, en un termini de deu dies, es pot presentar un recurs d'apel·lació davant el Jutjat Penal Número 3 de Girona.