Les frases de l'entrevista al #PresidentMasTV3

Artur Mas ha contestat a les preguntes de Lídia Herédia i Carles Prats

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha celebrat aquesta nit una entrevista a TV3 on se li ha preguntat sobre la consulta i altres temes d'Estat.

Aquest és un recull de les frases més destacades:

- Com a persona vull que Catalunya tingui un Estat, i com a persona també votaria que sí al segon apartat, tinc el mateix dret a votar que la resta.

- No és més català qui vota 'sí' que qui vota que 'no' (...) Aquí no es reparteixen carnets de catalanitat en funció del que es voti.

- Vaig escriure tres o quatre opcions i em vaig decantar per la pregunta més simple, clara i inclusiva.

- Ho sotmetria a l'acord de tots, però si hi hagués un acord amb el govern central, tots es trobarien més confortables, perquè no volem la confrontació. (En referència a una possible petició de Madrid pel que fa a un canvi de la pregunta i que aquests permetin la consulta).

- La interpretació que s'ha fet a fora és que els catalans, per primer cop a la vida, estem cridats a les urnes a votar el nostre futur.

- En aquests moments (el PSC) està al costat de PP i C's. És legítim, però a mi em sap molt de greu i crec que a Catalunya no li dóna aquest plus de força que podria tenir aquest procés.

- L'important és si votarem amb opció que el nou Estat sigui negociat amb Espanya i a Europa com un estat independent.


- Intentaré fer esforços per fer-li entendre (a Rajoy) que ens hem de posar d'acord per poder votar.

- Rajoy va dir que no hi hauria ni negociació ni consulta. Aquesta és la resposta d'un demòcrata?

- El món no entén que diguin no a tot. (En referència al Govern central).

- Les institucions espanyoles no podran evitar la consulta perquè un dia arribaran les eleccions catalanes (...) A no ser que prohibeixin les eleccions, que seria un escàndol democràtic.

- L'Europa de les llibertats castigarà els qui volen ser lliures? L'Europa de la democràcia deixarà fora els qui volen exercir la democràcia?

- Hi ha un problema històric (referent al finançament dels partits), aquí i a tot arreu.