Les Llosses i Ripoll buscaran solucions a la sinistralitat de la C-17

Un dels batlles qualifica de "punt conflictiu" el lloc on hi ha hagut el sinistre aquest migdia

"Es tracta d'un punt conflictiu, que passa per la falda de la muntanya i el riu, és un pas molt estret i quan es fa el canvi de la demarcació de Barcelona cap a la de Girona hi ha una corba molt tancada", ha explicat el batlle del municipi ripollès de Les Llosses, David Serrat. "Fins i tot els que hi passem cada dia trobem que és un indret perillós", ha afegit.

Serrat ha explicat que el lloc on aquest dissabte al migdia han perdut la vida quatre membres d'una família d'Aiguafreda és un punt on acostumen a produir-se molts sinistres. "S'han registrat diversos accidents durant els últims anys i, fins i tot, aquest mateix matí tinc constància que hi ha hagut un cotxe que s'ha quedat entregirat en aquest mateix indret", ha assenyalat. Segons el batlle, el lloc on s'ha produït l'accident és una zona de la carretera C-17 on no hi toca massa el sol. "Jo crec que la corba està mal peraltada", ha afegit. Tot i que en aquest indret hi ha una barana de formigó consistent, aquesta separació no ha estat suficient per aturar el vehicle accidentat.

"He parlat amb l'alcalde de Ripoll -Jordi Munell- i ens reuniren properament per intentar trobar solucions per evitar aquests accidents, per evitar tots aquests problemes perquè sempre acabem actuant un cop ha passat alguna cosa", ha comentat. "La idea que tenim és evitar aquests accidents, el com encara no ho sabem però volem fer això", ha insistit.

El sinistre s'ha produït aquest dissabte al migdia quan una furgoneta mixta on circulaven dos majors d'edat i dos menors - membres d'una mateixa família- han caigut al riu Ter. A causa d'aquest accident, la C-17 ha estat tallada en els dos sentits de la marxa des de dos quarts d'una fins a os quarts de dues. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) també ha hagut d'atendre a quatre persones per hipotèrmia que s'haurien llançat a l'aigua amb la intenció de rescatar la família. Tres d'elles han estat traslladades a l'Hospital de Campdevànol. Encara es desconeixen les causes del sinistre.