La majoria de propietaris afectats per la MAT arriben a un acord amb Red Eléctrica

S'hi han negat tres veïns de Viladesens

Des del dimarts i fins aquest dijous, Red Eléctrica ha tornat a citar propietaris que, hores d'ara, encara no havien signat les actes prèvies d'ocupació dels seus terrenys. Són veïns que, o bé han de cedir camins o terrenys per deixar passar les màquines, o bé propietaris als que han d'expropiar perquè als seus terrenys hi va una torre o hi passa cablejat aeri de la línia.

En total, en el tram Bescanó-Santa Llogaia d'Alguema hi ha afectats un total de 414 propietaris. Segons REE, abans d'aquesta darrera tongada de citacions, ja s'havia arribat a un acord amb el 98% dels propietaris i només quedaven una vintena per signar. Segons la companyia, molts eren persones que fins ara no havien pogut localitzar o també propietaris que, per canvis de traçat a darrera hora, s'han vist afectats.

Després de tres dies de citacions a catorze ajuntaments -en alguns casos com Sant Gregori van comptar amb un fort desplegament policial per evitar protestes dels antiMAT- la companyia ja ha acabat la feina. Segons REE, tothom ha signat les actes prèvies d'ocupació i ha acceptat les compensacions econòmiques i, per tant, ningú recorrerà al Tribunal d'Expropiacions.

Viladasens es resisteix
A l'únic lloc on no han pogut tancat l'acord ha estat a Viladasens. El ple d'aquest municipi del Gironès va aprovar no cedir les dependències de l'ajuntament perquè els tècnics de REE citessin els propietaris afectats. Per això, la companyia haurà de repetir tot el procediment -inclosa la publicació al Butlletí Oficial de l'Estat- i tornar al poble per signar les actes amb tres propietaris.
Les mateixes fonts han explicat que avui els tècnics de REE no han anat a Viladasens perquè eren coneixedors de la situació i que quan hi tornin no tenen perquè fer aquest tràmit en dependències municipals, sinó que es pot fer en un altre lloc que decideixin.

Veïns i activistes antilínia s'han concentrat aquesta tarda a Viladasens per mostrar el rebuig del municipi al pas de la MAT.