Una revisora del Talgo catalanofòbica treballarà sota supervisió d'un altre company

La companyia s'ha posat en contacte amb l'home afectat per demanar-li disculpes

En Josep Maria Sagrera, de 72 anys i veí de Girona, viatjava dijous passat en un tren Talgo que feia el recorregut Barcelona-Girona. Ho feia acompanyat del seu nét de 4 anys. Segons ha explicat, no havia comprat el bitllet pel nen perquè no sabia que hagués de pagar, i va ser després de buscar els diners i pagar l'import a la revisora -a qui es va adreçar primer en català i després va canviar al castellà- que aquesta va fer aturar el tren a Montcada i Reixach i els va fer baixar.

Segons l'home, la treballadora els va assegurar que tenia "mania als catalans" i que els feia baixar "pels seus collons". Després d'aquests fets, l'endemà Sagrera va decidir presentar  una queixa a la companyia pel tracte rebut.

Fonts de Renfe han explicat que ja s'ha obert un expedient informatiu a la treballadora que hauria d'estar enllestit en un mes. Ara, la companyia haurà d'escoltar la versió de la revisora i també buscarà testimonis que puguin avalar una o altra versió. 

Treballar sota supervisió

Mentre no s'aclareixen els fets, Renfe ha decidit que aquesta dona treballarà sota la tutorització de personal de Renfe. És a dir, que durant la seva tasca de revisora no anirà sola sinó que un altre treballador l'acompanyarà durant el seu torn per supervisar la feina que fa.

A més, les mateixes fonts han explicat que Renfe s'ha posat en contacte amb l'home per demanar-li disculpes i assegurar-li que aquestes conductes, d'haver-se produït, no formen part de la política d'empresa de la companyia. A més, s'ha compromès a informar Sagrera de l'evolució de l'expedient informatiu.