El dispositiu al barri gitano de Figueres permet comissar 2.152 plantes de marihuana

En deu hores s'han escorcollat vuit domicilis

El dispositiu de seguretat que ha implicat 90 agents dels Mossos i de la Guàrdia Urbana de Figueres durant 10 hores al barri de Sant Joan ha conclòs amb el comís de 2.152 plantes de marihuana, 8 domicilis escorcollats i 7 persones imputades. Del total de plantes, 350 estaven en 2 bosses que els agents han trobat a les escombraries, i la resta a dins d'algun dels habitatges registrats. D'altra banda, la majoria d'aquests immobles estaven connectats de forma il·legal a la xarxa elèctrica.

L'objectiu de l'actuació ha estat doble: d'una banda evitar nous actes de revenja entre clans rivals arran del crim de Tots Sants al cementiri de Figueres, i de l'altre, actualitzar el cens del barri. Entre agents de la Brigada Mòbil vinguts de Barcelona, dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres i Policies Locals, un total de noranta agents han pres literalment aquest dijous el barri gitano de Sant Joan de Figueres en un espectacular dispositiu de seguretat que s'ha allargat fins a les set de la tarda. A la presència d'efectius policials a peu de carrer, un helicòpter dels Mossos d'Esquadra ha sobrevolat el barri durant tot el matí.


 
Segons ha explicat l'inspector en cap de la comissària de Figueres, Alfons Sànchez, l'objectiu principal de l'operatiu de prevenció ciutadana d'aquest dijous ha estat evitar nous enfrontaments i represàlies entre clans gitanos rivals arran del crim de Tots Sants al cementiri de Figueres. Cal recordar que des de el passat 1 de novembre està activat al barri un dispositiu especial per garantir-ne la seguretat i evitar actes de revenja que sí s'han produït en altres municipis al voltant de la capital de l'Alt Empordà. El dispositiu continua activat al marge de l'actuació d'aquest dijous.

Aprofitant que el dispositiu ha servit també per actualitzar el cens del barri, Sànchez ha explicat que les inspeccions als habitatges de la zona permetrà "tenir una informació més clara i actualitzada" de quines famílies dels diferents clans gitanos hi viuen i quines han marxat. Segons les dades de l'últim cens, al barri hi vivien 1.500 persones.