Ampli desplegament policial al barri gitano de Figueres per evitar més actes de revenja

L'actuació ha constatat que el 60% de les cases inspeccionades tenen punxada la llum

Noranta agents, entre Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana, amb el suport d'un helicòpter, han desplegat aquest dijous un espectacular dispositiu de seguretat al barri gitano de Sant Joan de Figueres. L'objectiu de l'actuació ha estat doble: d'una banda evitar nous actes de revenja entre clans rivals arran del crim de Tots Sants al cementiri de Figueres, i de l'altre, actualitzar el cens del barri.

De resultes de l'operatiu, s'han comissat 750 plantes de marihuana en dos dels domicilis inspeccionats i s'ha imputat una persona per tràfic de drogues. A més, i amb la col·laboració de tècnics d'Endesa, s'ha descobert que el 60% dels habitatges del barri estan connectats il·legalment a la xarxa elèctrica. Entre agents de la Brigada Mòbil vinguts de Barcelona, dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres i Policies Locals, un total de noranta agents han pres literalment aquest dijous el barri gitano de Sant Joan de Figueres en un espectacular dispositiu de seguretat que s'allargarà fins ben entrada la tarda. A la presència d'efectius policials a peu de carrer, un helicòpter dels Mossos d'Esquadra ha sobrevolat el barri durant tot el matí.

Segons ha explicat l'inspector en cap de la comissària de Figueres, Alfons Sànchez, l'objectiu principal de l'operatiu de prevenció ciutadana d'aquest dijous és evitar nous enfrontaments i represàlies entre clans gitanos rivals arran el crim de Tots Sants al cementiri de Figueres. Cal recordar que des de el passat 1 de novembre està activat al barri un dispositiu especial per garantir-ne la seguretat i evitar actes de revenja que sí s'han produït en altres municipis al voltant de la capital de l'Alt Empordà.

Aprofitant que el dispositiu ha servit també per actualitzar el cens del barri, Sànchez ha explicat que les inspeccions als habitatges de la zona permetrà "tenir una informació més clara i actualitzada" de quines famílies dels diferents clans gitanos hi viuen i quins han marxat.

De resultes de l'operatiu, els Mossos d'Esquadra també han comissat 750 plantes de marihuana en dos dels habitatges inspeccionats i en un contenidor proper, així com tot el material necessari per muntar cultius artificials a gran escala d'aquesta substància. Per aquests fets, els agents han imputat un veí del barri per tràfic de drogues.

Per últim, i amb la col·laboració de tècnics d'Endesa, el dispositiu ha evidenciat que el 60% dels habitatge inspeccionats estaven connectats il·legalment a la xarxa elèctrica pel que s'ha procedit al tall del subministrament.

Actualització del cens

El segon objectiu de l'operatiu d'aquest dijous ha estat actualitzar les dades del padró al barri de Sant Joan que en l'últim cens comptava amb uns 1.500 habitants. L'inspector en cap de la Guàrdia Urbana de Figueres, Josep Maria Riera, ha explicat que és una tasca encarregada per l'ajuntament del municipi que s'està fent a tots els barris i que en el cas del de Sant Joan es va creure oportú que la dugués a terme la Guàrdia Urbana.